Pravé slovenské slivkové gule

REKLAMA

Typický slovenský sladký recept? Predsa fit slivkové gule, ktoré chutia každému !

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 1 kg uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 500 g sliviek Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na obalenie

  • 125 g maslo Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 1 balíček vanilkový cukor Pridané do
  • 1 balíček škoricový cukor Pridané do
  • 250 g strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky si očistíme a dáme variť aj so šupkou v osolenej vode do zmäknutia.

2. Krok

Vychladené zemiaky zbavíme šupky a nastrúhame najemno do misky.

3. Krok

Pridáme múku, soľ a vajcia. Spracujeme do cesta.

4. Krok

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske približne na 3cm hrúbku a nožíkom vytvoríme štvorce. Do každého štvorčeka dáme odkôstkovanú a umytú slivku, vytvarujeme do guličky.

5. Krok

Dáme variť do osolenej vody. Guľky sú hotové, keď vyplávajú na hladinu.

6. Krok

Posýpku si pripravíme na panvici zmiešaním všetkých surovín (strúhanka, maslo, cukor), a pomaly pražíme dozlata.

7. Krok

Hotové guličky môžeme v strúhanke obaliť alebo priamo ňou guľky posypať na tanieri. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

parááááda...

Podobné recepty

Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Sladké škoricové gnocchi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sladké škoricové gnocchi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohové detstvo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé zemiakové placky
Recept od prémiového používateľa
Sladké škoricové gnocchi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sladké škoricové gnocchi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Pravé slovenské slivkové gule

Typický slovenský sladký recept? Predsa fit slivkové gule, ktoré chutia každému !

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky si očistíme a dáme variť aj so šupkou v osolenej vode do zmäknutia.

2. Krok

Vychladené zemiaky zbavíme šupky a nastrúhame najemno do misky.

3. Krok

Pridáme múku, soľ a vajcia. Spracujeme do cesta.

4. Krok

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske približne na 3cm hrúbku a nožíkom vytvoríme štvorce. Do každého štvorčeka dáme odkôstkovanú a umytú slivku, vytvarujeme do guličky.

5. Krok

Dáme variť do osolenej vody. Guľky sú hotové, keď vyplávajú na hladinu.

6. Krok

Posýpku si pripravíme na panvici zmiešaním všetkých surovín (strúhanka, maslo, cukor), a pomaly pražíme dozlata.

7. Krok

Hotové guličky môžeme v strúhanke obaliť alebo priamo ňou guľky posypať na tanieri. Dobrú chuť.

Ingrediencie
Cesto
1 kg
uvarené zemiaky v šupke
500 g
sliviek
300 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
štipka
soli
Na obalenie
125 g
maslo
50 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
škoricový cukor
250 g
strúhanka