![Domáce bezlepkové šišky Domáce bezlepkové šišky](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pTJoNV2a41nU72YiTnEDDfEfhuw=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/c3eE6EpswttJMxcRmWpH/8b60902d67624b237bc7e96ba26d11.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Domáce bezlepkové šišky
Výborné domáce bezlepkové šišky. Pripravujú sa z bezlepkovej múky, vďaka čomu si ich môžu dopriať aj tí, ktorí majú intoleranciu na lepok.
Ingrediencie
- 500 g bezlepková múka
- 40 g práškový cukor
- 3 ks vaječné žĺtky
- 42 g čerstvé droždie
- 250 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 4 pl olej
- 4 pl rum
- štipka soli
- citrónová kôra
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si pripravíme kvások. V miske zmiešame 100 ml mlieka s troškou cukru a bezplekovej múky. Kvások necháme 15 minút pracovať.
Vo väčšej mise zmiešame zvyšok mlieka, vajce, žĺtka a cukor.
Potom prilejeme olej a rum.
Na záver do cesta zapracujeme múku zmiešanú so soľou a citrónovou kôrou. Cesto zakryjeme a necháme vykysnúť aspoň 1,5 hodiny.
Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Na koliesko nanesieme kopec džemu a zakryjeme ho druhým kolieskom. Okraje musia byť poriadne popritláčané, aby džem nevytiekol.
Šišky vyprážame celé ponorené v oleji z oboch strán.
Po vypražení ich preložíme na papierovú servítku a necháme ich odtiecť od prebytočného oleja.