REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Domáce bezlepkové šišky

Výborné domáce bezlepkové šišky. Pripravujú sa z bezlepkovej múky, vďaka čomu si ich môžu dopriať aj tí, ktorí majú intoleranciu na lepok.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
12
  • 500 g bezlepková múka Pridané do
  • 40 g práškový cukor Pridané do
  • 3 ks vaječné žĺtky Pridané do
  • 42 g čerstvé droždie Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 4 pl rum Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Ako prvé si pripravíme kvások. V miske zmiešame 100 ml mlieka s troškou cukru a bezplekovej múky. Kvások necháme 15 minút pracovať.

2. Krok

Vo väčšej mise zmiešame zvyšok mlieka, vajce, žĺtka a cukor.

3. Krok

Potom prilejeme olej a rum.

4. Krok

Na záver do cesta zapracujeme múku zmiešanú so soľou a citrónovou kôrou. Cesto zakryjeme a necháme vykysnúť aspoň 1,5 hodiny.

5. Krok

Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kolieska. Na koliesko nanesieme kopec džemu a zakryjeme ho druhým kolieskom. Okraje musia byť poriadne popritláčané, aby džem nevytiekol.

6. Krok

Šišky vyprážame celé ponorené v oleji z oboch strán.

7. Krok

Po vypražení ich preložíme na papierovú servítku a necháme ich odtiecť od prebytočného oleja.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov