REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Šišky s jahodovou penou

Tradičné domáce šišky dozdobené jahodovou penou a jahodami.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
12
  • 250 g múka Pridané do
  • 20 g čerstvé droždie Pridané do
  • 50 g maslo rozpustené Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do
  • 2 pl jahodový lekvár Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • 1 kl rum Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • nastrúhaná kôra z citróna Pridané do
  • olej Pridané do
  • jahoda Pridané do
  • práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások. Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a droždím. Kvások necháme 20 minút pracovať.

2. Krok

V miske vymiešame múku s rumom, citrónovou kôrou, soľou a žĺtkom. Nezabudneme pridať vypracovaný kvások. Vypracujeme cesto, ktoré je vláčne a mierne lepivé. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť aspoň 1,5 hodiny.

3. Krok

Medzitým ako cesto kysne, si pripravíme jahodovú penu. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme bielok. Potom pridáme cukor a vyšľaháme ho do peny. Sneh odstavíme zo sporáka a primiešame džem.

4. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou pohára z neho vykrajujeme kolieska. V strede urobíme priehlbinku a šišky necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

5. Krok

Šišky vyprážame v oleji tak, aby sa nedotýkali dna. Olej zahrievame pomaly. Pred vyprážaním urobíme opäť do šišky priehlbinku a vyprážame ich touto časťou dole, do zlatista.

6. Krok

Vypražené šišky necháme odkvapkať od prebytočného oleja a dozdobíme jahodovou penou a jahodou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov