Ingrediencie

počet porcií 4

Cesto

  • kg uvarené zemiaky v šupke
  • 400 polohrubá múka
  • ks vajce
  • soľ

Plnka

  • 200 dubáky
  • ks cibuľa
  • 150 slanina
  • soľ a korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska.

2. Krok

Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme.

REKLAMA
3. Krok

Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril.

4. Krok

Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.

Hodnotenia (1)

5.0
25 days ago

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie