Zemiakové pirohy

REKLAMA
  • 50Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 1 kg uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • soľ Pridané do

Plnka

  • 200 g dubáky Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska.

2. Krok

Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme.

3. Krok

Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril.

4. Krok

Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.

Komentáre (1)

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové placky

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Bryndzové pirohy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové pirohy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové placky

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Bryndzové pirohy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové pirohy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Veronika_Mi

Zemiakové pirohy

50
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska.

2. Krok

Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme.

3. Krok

Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril.

4. Krok

Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.

Ingrediencie
Cesto
1 kg
uvarené zemiaky v šupke
400 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ
Plnka
200 g
dubáky
1 ks
cibuľa
150 g
slanina
soľ a korenie