Výborná rýchla večera? Viac ako 40 overených receptov a chutných kombinácií

5 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Rýchla večera, ktorá je hotová do 20 – 40 minút, môže mať veľa chutných podôb. Presvedčí ťa o tom pestrý výber overených receptov na večeru bez mäsa aj s mäsom, zo zemiakov či so zeleninou. Ktoré jedlo si dnes večer získa najväčšiu pozornosť?

REKLAMA

🍚Rýchla večera bez mäsa

Pripraviť si rýchlu večeru bez mäsa nie je náročné ani zdĺhavé. Dá sa vybrať zeleninovým alebo cestovinovým smerom, niekedy však postačí delikátna nátierka, chrumkavé pečivo a problém s hladom je expresne zažehnaný do niekoľkých minút. Do pozornosti dávame aj husté krémové polievky, ktoré príjemne zahrejú a zasýtia. Nám sa už slinky zbiehajú na lahodné hubové rizoto s príjemme vyváženými chuťami!

Hokkaido polievka

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 405 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Rýchla polievka z tekvice
Rýchla polievka z tekvice

Bruschetta s avokádom

Profilová fotka používateľa
bufer24 2 recepty
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Rýchle, jednoduché a nízkokalorické jedlo vhodné najmä na večeru.
Rýchle, jednoduché a nízkokalorické jedlo vhodné najmä na večeru.

Šalát z bulguru a quinoy s baklažánom

Profilová fotka používateľa
Veronika_Mi 5 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou. Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť. Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút. Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.
Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou. Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť. Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút. Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.

Vegetariánska tarhoňa

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Jednoduchý obed alebo aj večera, vegetariánska tarhoňa všetko v jednom hrnci 🙂. Množstvo surovín pridajte podľa chuti a porcií, ktoré varíte.
Jednoduchý obed alebo aj večera, vegetariánska tarhoňa všetko v jednom hrnci 🙂. Množstvo surovín pridajte podľa chuti a porcií, ktoré varíte.
REKLAMA

Tekvicové rizoto s hubami

Profilová fotka používateľa
Veggie_spajza 41 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Rizoto zdobené opekanými hubami a cesnakom je to správne jedlo na jeseň ktoré vás určite poteší a pohladí na duši.
Rizoto zdobené opekanými hubami a cesnakom je to správne jedlo na jeseň ktoré vás určite poteší a pohladí na duši.

Zeleninové rizoto s hubami

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Bryndzová nátierka s kurkumou a medvedím cesnakom

Profilová fotka používateľa
Sissa 4 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Maslo necháme zmäknúť. V menšej miske ho poriadne vymiešame s bryndzou. Pridáme kurkumu a dochutíme soľou a korením. Servírujeme na ľubovoľnom pečive posypané nasekaným medvedím cesnakom. Dobrú chuť.
Maslo necháme zmäknúť. V menšej miske ho poriadne vymiešame s bryndzou. Pridáme kurkumu a dochutíme soľou a korením. Servírujeme na ľubovoľnom pečive posypané nasekaným medvedím cesnakom. Dobrú chuť.

Krémová šampiňónová polievka

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 405 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
35 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Jednoduchá šampiňónová polievka, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.
Jednoduchá šampiňónová polievka, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Zdroj: Pixabay

REKLAMA

🥔Rýchla večera zo zemiakov

Zemiaky - tradičná potravina, ktorej Slováci našli uplatnenie v mnohých jedlách. Či už ako príloha k mäsu alebo plnohodnotné zemiakové jedlo, zemiaky ukazujú svoje všestranné využitie. Pečené americké zemiaky, prekladané zemiaky, opekané zemiaky či granadír - to sú naši najobľúbenejší adepti na rýchlu večeru.

Sedliacka omeleta

Profilová fotka používateľa
Vlasta_Dorisa 19 receptov
10 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
10 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Keď ostanú uvarené zemiaky, urobím si takúto omeletu.
Keď ostanú uvarené zemiaky, urobím si takúto omeletu.

Pečené zemiaky

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 71 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Chrumkavé pečené zemiaky s dresingom a ľahkým šalátikom
Chrumkavé pečené zemiaky s dresingom a ľahkým šalátikom

Prekladané zemiaky

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 405 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Rýchle a super chutné zemiaky
Rýchle a super chutné zemiaky

Opekané zemiaky s parmezánom

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
35 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
35 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Opečené zemiaky - parmezán a bylinky mu dodajú výbornú chuť 😋. Či už ako príloha alebo samostatne s dresingom chutia 👌.
Opečené zemiaky - parmezán a bylinky mu dodajú výbornú chuť 😋. Či už ako príloha alebo samostatne s dresingom chutia 👌.
REKLAMA

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
80 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
80 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.

Granadír so slaninkou

Profilová fotka používateľa
Alena 7 receptov
4 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
4 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami
Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami

Batátové hranolky

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne. K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.
Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne. K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.

Zemiakové placky

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
4.4
30 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
4.4
Obľúbené zemiakové placky ako ich máme radi.
Obľúbené zemiakové placky ako ich máme radi.
REKLAMA

🍗Rýchla večera s kuracím mäsom

Kuracie mäso je v prípade rýchlej večere stávkou na istotu. Najmä kuracie prsia sa dajú pripraviť veľmi rýchlo a nebránia sa kombináciam s mnohými ďalšími ingredienciami. Či už máte u vás doma chuť na orientálne alebo mexické chute, je to práve kuracie mäso, ktoré nesklame. Navyše, chudé kuracie mäso je ako zdroj bielkovín s nízkym obsahom tuku dobrou voľbou aj pre ľudí, ktorí si večer dávajú pozor na svoju líniu.

Kuracie soté na mexický spôsob

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 63 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Postup
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Osolíme okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Pridáme mletú červenú papriku a opečieme tak aby paprika nezhorela. Potom pridáme pretlačený cesnak, fazuľu z konzervy, kukuricu a paradajkový pretlak. Podlejeme vodou. Dochutíme soľou a korením a necháme dusiť asi 15 minúť. Môžeme podávať s ryžou, tarhoňou, kuskusom alebo inou prílohou.
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Osolíme okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Pridáme mletú červenú papriku a opečieme tak aby paprika nezhorela. Potom pridáme pretlačený cesnak, fazuľu z konzervy, kukuricu a paradajkový pretlak. Podlejeme vodou. Dochutíme soľou a korením a necháme dusiť asi 15 minúť. Môžeme podávať s ryžou, tarhoňou, kuskusom alebo inou prílohou.

Caesar šalát so špaldovým pečivkom

Profilová fotka používateľa
friendly_cooking 57 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Výborný šalát, ktorý obzvláštnime zdravšou verziou pečivka, pripravíme si zo špaldovej múky. Tieto domáce štangličky naozaj odporúčame vyskúšať.
Výborný šalát, ktorý obzvláštnime zdravšou verziou pečivka, pripravíme si zo špaldovej múky. Tieto domáce štangličky naozaj odporúčame vyskúšať.

Kuracie soté so zeleninou

Profilová fotka používateľa
Alena 7 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Postup
Mäso očistíme a nakrájame na vačšie kusky. Osolíme okoreníme a sprudka opečieme na troche olivového oleja. Necháme maso zatiahnuť. Mäso odložíme na tanier. Na panvicu z ktorej sme dali preč mäso pridáme olivový olej a najemno nasekanú červenú cibuľu. Necham zosklovatieť a pridáme mrazenú zeleninu. Keď zelenina zmäkne tak pridáme maso a spolu opekame. Podlejeme trochou vody ak chcem mať aj štavu. Podávame s ryžou.
Mäso očistíme a nakrájame na vačšie kusky. Osolíme okoreníme a sprudka opečieme na troche olivového oleja. Necháme maso zatiahnuť. Mäso odložíme na tanier. Na panvicu z ktorej sme dali preč mäso pridáme olivový olej a najemno nasekanú červenú cibuľu. Necham zosklovatieť a pridáme mrazenú zeleninu. Keď zelenina zmäkne tak pridáme maso a spolu opekame. Podlejeme trochou vody ak chcem mať aj štavu. Podávame s ryžou.

Gyros šalát s kuracím mäsom

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 71 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Cestovinový šalát ochutený kuracím mäsom, zeleninou, a majonézou
Cestovinový šalát ochutený kuracím mäsom, zeleninou, a majonézou
REKLAMA

Kurací stroganov

Profilová fotka používateľa
Gurman_v_zastere 5 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší. Recept ako z reštiky.
Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší. Recept ako z reštiky.

Orientálna polievka s kuracím mäskom

Profilová fotka používateľa
TatianaHalkova 4 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Zdravá, rýchla večera
Zdravá, rýchla večera

Celozrnný kuskus s kuracím mäsom, cuketou a mrkvou

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Kuskus si urobíme podľa návodu. Na olivovom oleji si orestujeme cesnak prelisovaný, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme nakrájanú mrkvu a cuketu a podlejeme to celé trochou vody, dusíme. Nakoniec ochutíme trochou sójovej omáčky, osolíme podľa chuti, povaríme a podávame.
Kuskus si urobíme podľa návodu. Na olivovom oleji si orestujeme cesnak prelisovaný, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme nakrájanú mrkvu a cuketu a podlejeme to celé trochou vody, dusíme. Nakoniec ochutíme trochou sójovej omáčky, osolíme podľa chuti, povaríme a podávame.

Kuracie prsia na prírodno

Profilová fotka používateľa
Sarry 10 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Ľahký a rýchly recept na chutný obed.
Ľahký a rýchly recept na chutný obed.
REKLAMA

🍠Rýchla večera so zeleninou

Ak máš chuť na niečo ľahšie, je čas zaradiť do repertoáru pestrofarebné zeleninové jedlá. Hlavnú úlohu v nich hrajú najmä tie druhy zeleniny, ktoré sa dajú restovať na panvici alebo zapekať. Našimi favoritmi sú cukety, patizóny, paradajky, karfiol a nesmie chýbať ani brokolica. Nasledujúce recepty sú jasným dôkazom, že zelenina má na večernom stole svoje miesto. Spoľahlivo zaženú hlad, sú výživné a postarajú sa o dlhší pocit sýtosti.

Zapekaná zelenina

Profilová fotka používateľa
food_lover 2 recepty
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Chuť zapečenej zeleninky v kombinácii s čerstvým rozmarínom si zamilujete.
Chuť zapečenej zeleninky v kombinácii s čerstvým rozmarínom si zamilujete.

Rýchly zeleninový šalát

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 63 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Zdravý zeleninový šalát alebo aj zeleninový šalát na chudnutie, tento šalát vám určite nezaťaží váhu skôr naopak pomôže vášmu zdraviu.
Zdravý zeleninový šalát alebo aj zeleninový šalát na chudnutie, tento šalát vám určite nezaťaží váhu skôr naopak pomôže vášmu zdraviu.

Zapečené patizóny

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
35 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
35 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Postup
Patizóny som nakrájala na plátky, osolila som. Na každý som dala bacon, šampiňóny nakrájané na plátky, paradajky 🍅 a strúhaný syr. Vegetariánska verzia bez baconu, namiesto neho plátkový syr. Na plech som dala pečiaci papier, postriekala som ho troškou olivového oleja a rozložila patizóny. Dať zapiecť cca 20 - 30 minút. Na obed alebo aj ako teplá večera. Dobrú chuť 🙂.
Patizóny som nakrájala na plátky, osolila som. Na každý som dala bacon, šampiňóny nakrájané na plátky, paradajky 🍅 a strúhaný syr. Vegetariánska verzia bez baconu, namiesto neho plátkový syr. Na plech som dala pečiaci papier, postriekala som ho troškou olivového oleja a rozložila patizóny. Dať zapiecť cca 20 - 30 minút. Na obed alebo aj ako teplá večera. Dobrú chuť 🙂.

Cuketový tatarák

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Nastrúhame si cuketu na malom strúhadle. Na panvicu si dáme olivový olej a orestujeme na ňom cuketu. Pridáme kari korenie, soľ, prelisovaný strúčik cesnaku a miešame. Cuketu necháme trošku zmäknúť. Potom pridáme horčicu a Bambino a miešame, kým sa nám nespoja chute. Ja som si ho dala na Slatinský 100% celozrnný chlieb.
Nastrúhame si cuketu na malom strúhadle. Na panvicu si dáme olivový olej a orestujeme na ňom cuketu. Pridáme kari korenie, soľ, prelisovaný strúčik cesnaku a miešame. Cuketu necháme trošku zmäknúť. Potom pridáme horčicu a Bambino a miešame, kým sa nám nespoja chute. Ja som si ho dala na Slatinský 100% celozrnný chlieb.
REKLAMA

Cuketová pizza

Profilová fotka používateľa
friendly_cooking 57 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Chutná a zdravšia alternatíva klasickej pizze, ktorú si určite obľúbiš.
Chutná a zdravšia alternatíva klasickej pizze, ktorú si určite obľúbiš.

Zapečený karfiol s brokolicou

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Karfiol a brokolicu 🥦 uvaríme / al dente, nie do mäkka. Ružičky karfiolu aj brokolice 🥦 poukladáme do zapekacej misy. Zmiešame 2 lyžice olivového oleja so soľou a korením /podľa chuti . Nalejeme na zeleninu, premiešame. Na vrch dáme nakrájanú dusenú šunku. Jogurt premiešame s vajíčkom,pridáme horčicu podľa chuti, dochutíme a pridáme strúhaný syr. Zeleninu zalejeme a dáme zapiecť. Dobrú chuť 🙂.
Karfiol a brokolicu 🥦 uvaríme / al dente, nie do mäkka. Ružičky karfiolu aj brokolice 🥦 poukladáme do zapekacej misy. Zmiešame 2 lyžice olivového oleja so soľou a korením /podľa chuti . Nalejeme na zeleninu, premiešame. Na vrch dáme nakrájanú dusenú šunku. Jogurt premiešame s vajíčkom,pridáme horčicu podľa chuti, dochutíme a pridáme strúhaný syr. Zeleninu zalejeme a dáme zapiecť. Dobrú chuť 🙂.

Pečený karfiol s baconom a syrovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Opäť niečo jednoduché 🙂. Karfiol môžete podávať s prílohou, ako prílohu, samostatne... Bez baconu ako vegetariánske chutí tiež fajne 😋. Do omáčky tiež môžete dať bylinky 🌿, koreniny podľa chuti. Množstvo surovín použite podľa chuti a porcií.
Opäť niečo jednoduché 🙂. Karfiol môžete podávať s prílohou, ako prílohu, samostatne... Bez baconu ako vegetariánske chutí tiež fajne 😋. Do omáčky tiež môžete dať bylinky 🌿, koreniny podľa chuti. Množstvo surovín použite podľa chuti a porcií.

Cuketové placky

Profilová fotka používateľa
Daniela_Ivanova 9 receptov
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Zdravé a fit presne to sú cuketové placky!
Zdravé a fit presne to sú cuketové placky!
REKLAMA

👫Rýchla večera pre návštevu

Čo pripraviť kamarátovi, ktorý sa po dlhej dobe zastavil na kus reči? Čím sa večer blysnúť pred priateľkou / priateľom? Na prípravu reprezentatívnej večere si nemusíš vyhradiť hodiny času. Inšpiruj sa napríklad týmto výberom receptov na rozmanité, chutné a vizuálne príťažlivé jedlá, s ktorými zožneš okamžitý úspech. Už iba fľaška dobrého vína a príjemne strávený čas môže začať.

Pizza z celozrnnej tortilly

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Postup
Pripravíme si celoznnú tortillu. Potrieme ju paradajkovým pretlakom, jemne osolíme a posypeme pizza korením. Posypeme strúhanou mozzarellou. Poukladáme plátky kuracie šunky. Posypeme kukuricou, strúhanou mozzarellou a nakoniec oreganom. Pizzu pečieme na 180°C asi 15 minút. Pizza je hotová.
Pripravíme si celoznnú tortillu. Potrieme ju paradajkovým pretlakom, jemne osolíme a posypeme pizza korením. Posypeme strúhanou mozzarellou. Poukladáme plátky kuracie šunky. Posypeme kukuricou, strúhanou mozzarellou a nakoniec oreganom. Pizzu pečieme na 180°C asi 15 minút. Pizza je hotová.

Camembert v lístkovom ceste

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Camembert obalený v šunke a zapečený v lístkovom ceste... Rýchla príprava, či už na obed alebo ako teplá večera 🙂.
Camembert obalený v šunke a zapečený v lístkovom ceste... Rýchla príprava, či už na obed alebo ako teplá večera 🙂.

Hovädzí hamburger s domácimi žemličkami

Profilová fotka používateľa
friendly_cooking 57 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
35 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Klasika, ktorú málokto odmietne - prinášame jednoduchý a chutný tip ako si spraviť svoje vlastné žemle.
Klasika, ktorú málokto odmietne - prinášame jednoduchý a chutný tip ako si spraviť svoje vlastné žemle.

Kuracie Madras curry

Profilová fotka používateľa
Kristy 9 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Ak máte radi indické jedlá, tak toto je presne pre vás!😍
Ak máte radi indické jedlá, tak toto je presne pre vás!😍
REKLAMA

Kuracie prsia v slaninovom obale

Profilová fotka používateľa
Ondro 6 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
30 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
Šťavnaté kuracie prsia s dokonalou chuťou slaniny
Šťavnaté kuracie prsia s dokonalou chuťou slaniny

Grilovaný camembert s kuskusom a zeleninou

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 20
4.5
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 20
4.5
Postup
Najskôr si dáme uvariť vo vode baby mrkvičky a fazuľové struky do mäkka. Kuskus si osolíme, dáme si 1 PL oleja, zalejeme dvojnásobným množstvom prevarenej vody a zakryjeme. O 10 minút je kuskus hotový. Keď je zelenina mäkká, precedíme ju a dáme na panvicu, restujeme. Osolíme, dáme oregano, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a restujeme aspoň 10 minút, aby sa spojili chute. Môžeme pridať aj kukuricu. Nakoniec si ugrilujeme syr na panvici, ktorú sme si predtým postriekali kokosovým olejom v spreji. Kuskus zmiešame so zeleninou a podávame s ugrilovaným syrom.
Najskôr si dáme uvariť vo vode baby mrkvičky a fazuľové struky do mäkka. Kuskus si osolíme, dáme si 1 PL oleja, zalejeme dvojnásobným množstvom prevarenej vody a zakryjeme. O 10 minút je kuskus hotový. Keď je zelenina mäkká, precedíme ju a dáme na panvicu, restujeme. Osolíme, dáme oregano, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a restujeme aspoň 10 minút, aby sa spojili chute. Môžeme pridať aj kukuricu. Nakoniec si ugrilujeme syr na panvici, ktorú sme si predtým postriekali kokosovým olejom v spreji. Kuskus zmiešame so zeleninou a podávame s ugrilovaným syrom.

Šťavnatá bravčová panenka

Profilová fotka používateľa
Ondro 6 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Výborná bravčová panenka na rozmaríne a cesnaku
Výborná bravčová panenka na rozmaríne a cesnaku

🍝Rýchla večera s cestovinami

Ruku hore každý, koho už v časovej tiesni zachránili cestoviny! Sú mimoriadne univerzálne, v rôznych tvaroch a jednoduché na prípravu. Niekedy stačí pridať iba zopár správne zvolených surovín, ktoré máme doma bežne v chladničke a rýchla večera s cestovinami je do 20 minút na svete. Cestovinami nepohrdnú dokonca ani deti a s chuťou si naberú druhú porciu.

Rýchle penne cestoviny

Profilová fotka používateľa
Paulina 5 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Štipľavé penne s chilli, hotové za chvíľku
Štipľavé penne s chilli, hotové za chvíľku
REKLAMA

Penne s rajčinovou omáčkou a olivami

Profilová fotka používateľa
Cooking_with_Moni 74 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Chutné a rýchle talianske jedlo, ktoré si zamilujete.
Chutné a rýchle talianske jedlo, ktoré si zamilujete.

Cestoviny s pestom a parmezánom

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 71 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Jednoduchý a rýchly recept. Cestoviny zamiešane s pestom + píniovými orieškami a nastrúhaným syrom.
Jednoduchý a rýchly recept. Cestoviny zamiešane s pestom + píniovými orieškami a nastrúhaným syrom.

Špagety s hnedými šampiňónmi, slaninkou, paradajkami

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Špagety, hnedé šampiňóny, slaninka, paradajky a ich najlepšie doladenie > feta s bylinkami.
Špagety, hnedé šampiňóny, slaninka, paradajky a ich najlepšie doladenie > feta s bylinkami.

Krémové tagliatelle so šampiňónmi

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Krémové cestoviny, opäť tip na rýchly obed alebo aj teplú večeru, chutia výborne. V nevegetariánskej verzii môžete pridať opečenú slaninku, bacon.
Krémové cestoviny, opäť tip na rýchly obed alebo aj teplú večeru, chutia výborne. V nevegetariánskej verzii môžete pridať opečenú slaninku, bacon.
REKLAMA

Syrové cestoviny

Profilová fotka používateľa
Beata 4 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Rýchle a chutné cestoviny, ktoré sa dajú robiť naozaj na množstvo spôsobov. Raz pridám olivy, inokedy šampiňóny alebo kukuricu.
Rýchle a chutné cestoviny, ktoré sa dajú robiť naozaj na množstvo spôsobov. Raz pridám olivy, inokedy šampiňóny alebo kukuricu.

Krémové rigatoni

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
20 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
Jednoduchý, rýchly obed alebo večera.
Jednoduchý, rýchly obed alebo večera.

Cuketovo-baklažánové cestoviny

Profilová fotka používateľa
Mary_vari 18 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Rýchly a chutný spôsob ako využiť sezónnu zeleninku 🙂
Rýchly a chutný spôsob ako využiť sezónnu zeleninku 🙂

Ďalšiu dávku inšpirácie a viac ako 450 receptov nájdeš v našej kategórii Večera na Tastelist.sk!

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA