Tekvicové rizoto s hubami

REKLAMA

Rizoto zdobené opekanými hubami a cesnakom je to správne jedlo na jeseň ktoré vás určite poteší a pohladí na duši.

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

RIZOTO

  • pl olivový olej
  • cibuľa (na drobno)
  • strúčiky cesnaku (na drobno)
  • 300 ml tekvicové pyré
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 300 ryža na rizoto (Arborio)
  • 150 ml smotana na varenie
  • soľ
  • pl vegánsky parmezán

Huby

  • 200 čerstvé hríby (na plátky)
  • strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • pl olivový olej
  • soľ a korenie
  • podľa chuti nasekané vlašské orechy
  • vegánsky parmezán
REKLAMA

Postup

1. Krok

V panvici si na miernom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a opekáme do sklovita asi 3-4 minúty. Pridáme cesnak a ryžu, a za stáleho miešania opekáme ďalšiu minútu.

2. Krok

Pridáme biele víno a miešame až kým sa tekutina celkom nevyparí.

3. Krok

Pridáme dva hrnčeky zeleninového vývaru a tekvicové pyré, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni 15-20 minút, tak že postupne pridávame zvyšnú tekutinu a miešame aby nám rizoto ostalo krémové.

4. Krok

Pridáme smotanu a vegánsky syr. Poprípade ešte dosolíme a dokoreníme.

5. Krok

HUBY: V panvici si zahrejem olej a pridáme nakrájané huby a pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením. Opekáme 3-5 minút až kým huby pekne nezhnednú a nezmäknú. Dáme nabok.

6. Krok

Hotové rizoto zdobíme na vrch hubovou zmesou a posypeme nasekanými vlašskými orechmi a parmezánom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
a month ago

je to dobrota, je z kuchyne našich mamičiek a starých mám :-)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Obed

Obed

477 receptov
Mäsité jedlá

Mäsité jedlá

195 receptov
Večera

Večera

375 receptov
Lacné jedlá

Lacné jedlá

258 receptov
Dezert

Dezert

390 receptov
Kuracie mäso

Kuracie mäso

99 receptov
Raňajky

Raňajky

209 receptov
Cestoviny

Cestoviny

79 receptov