Tekvicové rizoto s hubami

REKLAMA

Rizoto zdobené opekanými hubami a cesnakom je to správne jedlo na jeseň ktoré vás určite poteší a pohladí na duši.

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

RIZOTO

  • 3 pl olivový olej Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku (na drobno) Pridané do
  • 300 ml tekvicové pyré Pridané do
  • 800 ml zeleninový vývar Pridané do
  • 300 g ryža Arborio Pridané do
  • 60 ml biele víno Pridané do
  • 150 ml smotana na varenie Pridané do
  • 1 soľ Pridané do
  • 0.3 čl čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • 4 pl vegánsky parmezán Pridané do

Huby

  • 200 g čerstvé hríby (na plátky) Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku (pretlačené) Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • podľa chuti nasekané vlašské orechy Pridané do
  • vegánsky parmezán Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V panvici si na miernom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a opekáme do sklovita asi 3-4 minúty. Pridáme cesnak a ryžu, a za stáleho miešania opekáme ďalšiu minútu.

2. Krok

Pridáme biele víno a miešame až kým sa tekutina celkom nevyparí.

3. Krok

Pridáme dva hrnčeky zeleninového vývaru a tekvicové pyré, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni 15-20 minút, tak že postupne pridávame zvyšnú tekutinu a miešame aby nám rizoto ostalo krémové.

4. Krok

Pridáme smotanu a vegánsky syr. Poprípade ešte dosolíme a dokoreníme.

5. Krok

HUBY: V panvici si zahrejem olej a pridáme nakrájané huby a pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením. Opekáme 3-5 minút až kým huby pekne nezhnednú a nezmäknú. Dáme nabok.

6. Krok

Hotové rizoto zdobíme na vrch hubovou zmesou a posypeme nasekanými vlašskými orechmi a parmezánom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

je to dobrota, je z kuchyne našich mamičiek a starých mám :-)

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hubové rizoto z karfiolu
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Hubové rizoto z karfiolu

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Veggie_spajza

Tekvicové rizoto s hubami

Rizoto zdobené opekanými hubami a cesnakom je to správne jedlo na jeseň ktoré vás určite poteší a pohladí na duši.

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V panvici si na miernom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a opekáme do sklovita asi 3-4 minúty. Pridáme cesnak a ryžu, a za stáleho miešania opekáme ďalšiu minútu.

2. Krok

Pridáme biele víno a miešame až kým sa tekutina celkom nevyparí.

3. Krok

Pridáme dva hrnčeky zeleninového vývaru a tekvicové pyré, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni 15-20 minút, tak že postupne pridávame zvyšnú tekutinu a miešame aby nám rizoto ostalo krémové.

4. Krok

Pridáme smotanu a vegánsky syr. Poprípade ešte dosolíme a dokoreníme.

5. Krok

HUBY: V panvici si zahrejem olej a pridáme nakrájané huby a pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením. Opekáme 3-5 minút až kým huby pekne nezhnednú a nezmäknú. Dáme nabok.

6. Krok

Hotové rizoto zdobíme na vrch hubovou zmesou a posypeme nasekanými vlašskými orechmi a parmezánom.

Ingrediencie
RIZOTO
3 pl
olivový olej
1
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku (na drobno)
300 ml
tekvicové pyré
800 ml
zeleninový vývar
300 g
ryža Arborio
60 ml
biele víno
150 ml
smotana na varenie
1
soľ
0.3 čl
čierne korenie podľa chuti
4 pl
vegánsky parmezán
Huby
200 g
čerstvé hríby (na plátky)
4 strúčiky
cesnaku (pretlačené)
2 pl
olivový olej
soľ a korenie
podľa chuti
nasekané vlašské orechy
vegánsky parmezán