Zeleninové rizoto s hubami

35 min
2
REKLAMA
35 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 pl maslo Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 250 g šampiňóny Pridané do
  • 12 l zeleninový vývar Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
  • 100 g tvrdý syr Pridané do
  • 112 dl bieleho vína Pridané do
  • 1 hrnček ryža Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.

2. Krok

Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Komentáre (2)

Slavomira 9. 11. 2021

Výskúšane a všetci doma si to chvália.

Michal_Hradil 20. 4. 2021

ňom ňom!

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov