Ingrediencie

počet porcií 2
  • Infinity pl maslo
  • Infinity ks cibuľa
  • Infinity ks mrkva
  • Infinity ks petržlen
  • Infinity šampiňóny
  • Infinity zeleninový vývar
  • podľa chuti soľ a korenie
  • Infinity tvrdý syr
  • Infinity dl bieleho vína
  • Infinity hrnček ryža
  • petržlenová vňať

Postup

1. Krok

Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.

2. Krok

Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
2 months ago

ňom ňom!

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie