Zeleninové rizoto s hubami
- 35Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 2 pl maslo
- 1 ks cibuľa
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 250 g šampiňóny
- 1⁄2 l zeleninový vývar
- podľa chuti soľ a korenie
- 100 g tvrdý syr
- 11⁄2 dl bieleho vína
- 1 hrnček ryža
- petržlenová vňať
Postup
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.
Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Zeleninové rizoto s hubami
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rZUZvKXUvR-gc7DZdzXA/71c3fb073e8b53c71a2023c80708b58f.jpg)
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.
Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.