Zeleninové rizoto s hubami

REKLAMA
  • 35Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 polievková lyžica maslo Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 250 g šampiňóny Pridané do
  • 12 l zeleninový vývar Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
  • 100 g tvrdý syr Pridané do
  • 112 dl bieleho vína Pridané do
  • 1 hrnček ryža Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.

2. Krok

Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Komentáre (2)

Slavomira 9. 11. 2021

Výskúšane a všetci doma si to chvália.

Michal_Hradil 20. 4. 2021

ňom ňom!

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Krémové rizoto s hubami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Krémové rizoto s hubami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Cuketové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Karolina_Recepty

Zeleninové rizoto s hubami

35
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.

2. Krok

Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Ingrediencie
2 polievková lyžica
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
250 g
šampiňóny
12 l
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ a korenie
100 g
tvrdý syr
112 dl
bieleho vína
1 hrnček
ryža
petržlenová vňať