REKLAMA

Zeleninové rizoto s hubami

REKLAMA
Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 polievková lyžica maslo Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 250 g huba Pridané do
  • 12 l zeleninový bujón Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
  • 100 g tvrdý syr Pridané do
  • 112 dl bieleho vína Pridané do
  • 1 hrnček ryža Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.

2. Krok

Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Komentáre (2)

Slavomira 9. 11. 2021

Výskúšane a všetci doma si to chvália.

Michal_Hradil 20. 4. 2021

ňom ňom!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4197 receptov

Mäsité jedlá

2022 receptov

Mascarpone

292 receptov

Dezert

3174 receptov

Raňajky

1181 receptov

Večera

3871 receptov

Cestoviny

463 receptov