:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tq3pfqkJp75eAzXj-srk/f6773aa657e76c6e1b9d2fff0adf53a3.jpeg)
Opekané zemiaky s parmezánom
Opečené zemiaky - parmezán a bylinky mu dodajú výbornú chuť 😋. Či už ako príloha alebo samostatne s dresingom chutia 👌.
Ingrediencie
- 3 ks väčších zemiakov
- 50 g nastrúhaného parmezánu
- 4 lyžice olivový olej
- 2 lyžičky cesnakový granulát
- 2 lyžičky talianske bylinky
- 2 lyžičky mletá červená paprika
- 1 lyžička soľ
- čierne korenie podľa chuti
- majoránka
Postup
Zemiaky pokrájame / ja som dala dole šupku, ale nie je potrebné.
Dáme do misky, pridáme olivový olej a parmezán, premiešame.
V malej miske premiešame talianske bylinky, červenú papriku, cesnakový granulát, soľ, čierne korenie. Soľ som pridávala 1 lyžičku, ale soľte podľa slanosti syra. Čierne korenie tiež pridajte podľa chuti.
Zmes korenín pridajte k zemiakom a dôkladne premiešajte.
Na plech dáme pečiaci papier. Zemiaky poukladáme vedľa seba a dáme zapiecť.
Cca 10 minút predtým ako boli upečené som zemiaky obrátila a jednu stranu posypala majoránkou.
Dobrú chuť 🙂
Komentáre (2)
Robila som cez víkend...nebe v hubě, fantázia!!!!!!!!!!!!!!! Chutilo každému a to veľmi.
Takto to robím aj ja