Kakaový závin

REKLAMA

Tradičný kakaový závin z kysnutého cesta.

  • 50Minút
  • 24Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Cesto

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g cukor práškový Pridané do
  • 1 kúsok aktívne sušené droždie Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml repkový olej Pridané do
  • 1 kúsok vajce Pridané do

Plnka

  • 100 g kakao Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 4 pl cukor kryštálový Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Do vlažného mlieka dáme droždie a dve lyžice cukru. Necháme pár minút nakysnúť.

2. Krok

Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, zvyšný cukor a mlieko. Pomaly vypracovávame cesto, do ktorého postupne pridáme vajce, kvások a olej.

3. Krok

Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút pod utierkou.

4. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku.

5. Krok

Roztopíme si maslo, do ktorého následne pridáme kakao a cukor.

6. Krok

Poriadne premiešame a odložíme na bok.

7. Krok

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na polovicu.

8. Krok

Obe časti vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme kakaovou plnkou.

9. Krok

Cesto opatrne zrolujeme, dáme na plech a potrieme vajíčkom.

10. Krok

Pečieme na 190 stupňov, približne 30 minút (podľa trúby).

11. Krok

SERVIROVANIE: Upečený závin nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

12. Krok

"Kto by nepoznal tradičný závin plnený famóznou kakaovou plnkou."

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (3)

5.0
Ela

odporučam :)

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Koláč lenivej gazdinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč lenivej gazdinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Koláč lenivej gazdinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč lenivej gazdinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľové oči

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Kakaový závin

Tradičný kakaový závin z kysnutého cesta.

50
Minút
24
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

POSTUP: Do vlažného mlieka dáme droždie a dve lyžice cukru. Necháme pár minút nakysnúť.

2. Krok

Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, zvyšný cukor a mlieko. Pomaly vypracovávame cesto, do ktorého postupne pridáme vajce, kvások a olej.

3. Krok

Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút pod utierkou.

4. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku.

5. Krok

Roztopíme si maslo, do ktorého následne pridáme kakao a cukor.

6. Krok

Poriadne premiešame a odložíme na bok.

7. Krok

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na polovicu.

8. Krok

Obe časti vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme kakaovou plnkou.

9. Krok

Cesto opatrne zrolujeme, dáme na plech a potrieme vajíčkom.

10. Krok

Pečieme na 190 stupňov, približne 30 minút (podľa trúby).

11. Krok

SERVIROVANIE: Upečený závin nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

12. Krok

"Kto by nepoznal tradičný závin plnený famóznou kakaovou plnkou."

Ingrediencie
Cesto
500 g
polohrubá múka
100 g
cukor práškový
1 kúsok
aktívne sušené droždie
Štipka
soľ
250 ml
mlieko
100 ml
repkový olej
1 kúsok
vajce
Plnka
100 g
kakao
50 g
maslo
4 pl
cukor kryštálový