Kakaový závin

REKLAMA

Tradičný kakaový závin z kysnutého cesta.

  • 50Minút
  • 24Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Cesto

  • 500 polohrubá múka
  • 100 cukor práškový
  • kúsok aktívne sušené droždie
  • štipka soľ
  • 250 ml mlieko
  • 100 ml repkový olej
  • kúsok vajce

Plnka

  • 100 kakao
  • 50 maslo kocka
  • pl cukor kryštálový
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Do vlažného mlieka dáme droždie a dve lyžice cukru. Necháme pár minút nakysnúť.

2. Krok

Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, zvyšný cukor a mlieko. Pomaly vypracovávame cesto, do ktorého postupne pridáme vajce, kvások a olej.

3. Krok

Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút pod utierkou.

4. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku.

5. Krok

Roztopíme si maslo, do ktorého následne pridáme kakao a cukor.

6. Krok

Poriadne premiešame a odložíme na bok.

7. Krok

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na polovicu.

8. Krok

Obe časti vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme kakaovou plnkou.

9. Krok

Cesto opatrne zrolujeme, dáme na plech a potrieme vajíčkom.

10. Krok

Pečieme na 190 stupňov, približne 30 minút (podľa trúby).

11. Krok

SERVIROVANIE: Upečený závin nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

12. Krok

"Kto by nepoznal tradičný závin plnený famóznou kakaovou plnkou."

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
3 days ago

odporučam :)