Kakaový závin

REKLAMA

Tradičný kakaový závin z kysnutého cesta.

  • 50Minút
  • 24Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Cesto

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 100 g cukor práškový Pridané do
  • 1 kúsok aktívne sušené droždie Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml repkový olej Pridané do
  • 1 kúsok vajce Pridané do

Plnka

  • 100 g kakao Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 4 pl cukor kryštálový Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Do vlažného mlieka dáme droždie a dve lyžice cukru. Necháme pár minút nakysnúť.

2. Krok

Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, zvyšný cukor a mlieko. Pomaly vypracovávame cesto, do ktorého postupne pridáme vajce, kvások a olej.

3. Krok

Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút pod utierkou.

4. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku.

5. Krok

Roztopíme si maslo, do ktorého následne pridáme kakao a cukor.

6. Krok

Poriadne premiešame a odložíme na bok.

7. Krok

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na polovicu.

8. Krok

Obe časti vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme kakaovou plnkou.

9. Krok

Cesto opatrne zrolujeme, dáme na plech a potrieme vajíčkom.

10. Krok

Pečieme na 190 stupňov, približne 30 minút (podľa trúby).

11. Krok

SERVIROVANIE: Upečený závin nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

12. Krok

"Kto by nepoznal tradičný závin plnený famóznou kakaovou plnkou."

Komentáre (1)

Ela 16. 10. 2021

odporučam :)

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Klasické nadýchané palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Klasické nadýchané palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jednoduché a chrumkavé oškvarkové pagáče
Recept od prémiového používateľa
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Cooking_with_Moni

Kakaový závin

Tradičný kakaový závin z kysnutého cesta.

50
Minút
24
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

POSTUP: Do vlažného mlieka dáme droždie a dve lyžice cukru. Necháme pár minút nakysnúť.

2. Krok

Do misy nasypeme preosiatu múku, soľ, zvyšný cukor a mlieko. Pomaly vypracovávame cesto, do ktorého postupne pridáme vajce, kvások a olej.

3. Krok

Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút pod utierkou.

4. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku.

5. Krok

Roztopíme si maslo, do ktorého následne pridáme kakao a cukor.

6. Krok

Poriadne premiešame a odložíme na bok.

7. Krok

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na polovicu.

8. Krok

Obe časti vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, naplníme kakaovou plnkou.

9. Krok

Cesto opatrne zrolujeme, dáme na plech a potrieme vajíčkom.

10. Krok

Pečieme na 190 stupňov, približne 30 minút (podľa trúby).

11. Krok

SERVIROVANIE: Upečený závin nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

12. Krok

"Kto by nepoznal tradičný závin plnený famóznou kakaovou plnkou."

Ingrediencie
Cesto
500 g
polohrubá múka
100 g
cukor práškový
1 kúsok
aktívne sušené droždie
Štipka
soľ
250 ml
mlieko
100 ml
repkový olej
1 kúsok
vajce
Plnka
100 g
kakao
50 g
maslo
4 pl
cukor kryštálový