:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x8SBOjo2SN_0gx1xAgC6/3f18ea6e10a83e85c2aa0d44f12c4c.jpeg)
Hovädzí hamburger s domácimi žemličkami
35 min
2
REKLAMA
Klasika, ktorú málokto odmietne - prinášame jednoduchý a chutný tip ako si spraviť svoje vlastné žemle.
35 min
2
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Žemľa
- 1 ks vajce
- 125 ml vody
- 125 ml mlieka
- 3 kl cukor
- 500 g hladkej múky
- 7 g suchého droždia
- 1 kl soľ
- 50 g masla
Mäsko a obloha
- mleté hovädzie mäso
- kečup
- horčica
- podľa chuti šalát
- slaninka
- cibuľa
- soľ
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Dôležité je, aby boli všetky ingrediencie IZBOVEJ TEPLOTY. Domáce žemle síce znejú ako nadbytočná práca, ktorá ale určite stojí za to 🍔
2. Krok
Ingrediencie zmiešame, necháme 20 min. kysnúť + 10 minút na plechu. Pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút, pričom necháme v rúre odstáť ďalších 5 minút (čo sa týka tvaru, urobíme si guľôčky a potom placky).
3. Krok
My sme si robili hovädzie hamburgery, čiže mleté mäso sme zmiešali s opraženou cibuľkou, soľou, korením, čili, kečupom, horčicou a vajíčkom.
4. Krok
Upiekli sme si slaninku, nakrájali paradajky, šalát a cibuľku.
5. Krok
Dobrú chuť!
Komentáre (2)
toto robievam,je to vyborne ...
som rada, že si ma inšpirovala čo dnes pripraviť :-)