Batátové hranolky

REKLAMA

Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne. K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.

  • 30Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 2 ks väčšie batáty Pridané do
  • 4 lyžice olivový olej Pridané do
  • 2 lyžice kukuričný škrob Pridané do
  • 2 čl mletá červená paprika Pridané do
  • 1 lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 lyžička cesnakový granulát Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Batáty nakrájame a dáme aspoň na hodinu do studenej vody. Vyberieme z vody, osušíme.

2. Krok

Preložíme do suchej misky, pridáme olej, premiešame.

3. Krok

Koreniny zmiešame / okrem soli a dáme na batáty. Opäť premiešame.

4. Krok

Na plech dáme papier na pečenie. Hranolky rozložíme vedľa seba.

5. Krok

Dáme zapiecť na 20 minút. Keď sú dopečené, obrátime ich, posolíme a vrátime na 5 minút do rúry. Už ich nepečieme.

6. Krok

Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

robím veľmi často,naozaj výborný recept...

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené zemiaky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marocká mrkvová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený baklažán plnený šošovicou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečený baklažán plnený šošovicou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené zemiaky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marocká mrkvová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečený baklažán plnený šošovicou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečený baklažán plnený šošovicou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Angelika

Batátové hranolky

Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne. K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.

30
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Batáty nakrájame a dáme aspoň na hodinu do studenej vody. Vyberieme z vody, osušíme.

2. Krok

Preložíme do suchej misky, pridáme olej, premiešame.

3. Krok

Koreniny zmiešame / okrem soli a dáme na batáty. Opäť premiešame.

4. Krok

Na plech dáme papier na pečenie. Hranolky rozložíme vedľa seba.

5. Krok

Dáme zapiecť na 20 minút. Keď sú dopečené, obrátime ich, posolíme a vrátime na 5 minút do rúry. Už ich nepečieme.

6. Krok

Dobrú chuť.

Ingrediencie
2 ks
väčšie batáty
4 lyžice
olivový olej
2 lyžice
kukuričný škrob
2 čl
mletá červená paprika
1 lyžička
mleté čierne korenie
1 lyžička
cesnakový granulát
soľ