Batátové hranolky

Batátové hranolky

REKLAMA

Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne. K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.

  • 30Minút
  • 3Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 3
  • ks väčšie batáty
  • lyžice olivový olej
  • lyžice kukuričný škrob
  • lyžičky mletá červená paprika
  • lyžička mleté čierne korenie
  • lyžička cesnakový granulát
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Batáty nakrájame a dáme aspoň na hodinu do studenej vody. Vyberieme z vody, osušíme.

2. Krok

Preložíme do suchej misky, pridáme olej, premiešame.

REKLAMA
3. Krok

Koreniny zmiešame / okrem soli a dáme na batáty. Opäť premiešame.

4. Krok

Na plech dáme papier na pečenie. Hranolky rozložíme vedľa seba.

5. Krok

Dáme zapiecť na 20 minút. Keď sú dopečené, obrátime ich, posolíme a vrátime na 5 minút do rúry. Už ich nepečieme.

REKLAMA
6. Krok

Dobrú chuť.

Hodnotenia (1)

4.0
2 days ago

robím veľmi často,naozaj výborný recept...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie