Batátové hranolky

REKLAMA

Hranolky zo sladkých zemiakov. Ako príloha alebo aj samostatne. K času prípravy treba pripočítať približne hodinu, pokiaľ budú batáty vo vode.

  • 30Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • pc väčšie batáty
  • lyžice olivový olej
  • lyžice kukuričný škrob
  • tsps mletá červená paprika
  • lyžička mleté čierne korenie
  • lyžička cesnakový granulát
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Batáty nakrájame a dáme aspoň na hodinu do studenej vody. Vyberieme z vody, osušíme.

2. Krok

Preložíme do suchej misky, pridáme olej, premiešame.

3. Krok

Koreniny zmiešame / okrem soli a dáme na batáty. Opäť premiešame.

4. Krok

Na plech dáme papier na pečenie. Hranolky rozložíme vedľa seba.

5. Krok

Dáme zapiecť na 20 minút. Keď sú dopečené, obrátime ich, posolíme a vrátime na 5 minút do rúry. Už ich nepečieme.

6. Krok

Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

robím veľmi často,naozaj výborný recept...