Pečený karfiol s baconom a syrovou omáčkou

REKLAMA

Opäť niečo jednoduché 🙂. Karfiol môžete podávať s prílohou, ako prílohu, samostatne... Bez baconu ako vegetariánske chutí tiež fajne 😋. Do omáčky tiež môžete dať bylinky 🌿, koreniny podľa chuti. Množstvo surovín použite podľa chuti a porcií.

  • 30Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • karfiol Pridané do
  • slanina Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
  • soľ Pridané do
  • koreniny Pridané do
  • bylinky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme / do vody som okrem soli dala aj pol kocky zeleninového bujónu. Nie domäkka, skôr al dente.

2. Krok

Uvarený karfiol scedíme, ja som po uvarení ešte rozobrala na menšie ružičky.

3. Krok

Podľa potreby ešte osolíme, posypeme mletým korením. Plech vystelieme pečiacim papierom. Karfiol rozložíme vedľa seba a dáme upiecť / cca 15 - 20 minút.

4. Krok

Kým sa karfiol pečie, bacon nakrájame na drobno, upečieme / piekla som nasucho, bez oleja.

5. Krok

Ak máme karfiol upečený, preložíme do misky a primiešame k nemu bacon.

6. Krok

Do panvice dáme mlieko, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky / podľa chuti.

7. Krok

Pridáme strúhaný syr a za stáleho miešania necháme syr roztopiť sa. Syr aj mlieko pridávajte podľa toho, ako hustú a koľko omáčky potrebujete.

8. Krok

Hotovú omáčku nalejeme na karfiol s baconom. Premiešame.

9. Krok

Dobrú chuť 🙂

Komentáre (1)

... zajtra idem na to :) Vďaka za recept!

Podobné recepty

Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapečené patizóny
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Zapečené patizóny

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Detská strava - omáčka z pečených paradajok a paprík

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Zapečený ružičkový kel
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapečený ružičkový kel

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapečený baklažán
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Zapečený baklažán

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Zapekaný karfiol so zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekaný karfiol so zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapečené patizóny
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Zapečené patizóny

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Detská strava - omáčka z pečených paradajok a paprík

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Zapečený ružičkový kel
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapečený ružičkový kel

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špagety so syrovou omáčkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zapečený baklažán
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Zapečený baklažán

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Angelika

Pečený karfiol s baconom a syrovou omáčkou

Opäť niečo jednoduché 🙂. Karfiol môžete podávať s prílohou, ako prílohu, samostatne... Bez baconu ako vegetariánske chutí tiež fajne 😋. Do omáčky tiež môžete dať bylinky 🌿, koreniny podľa chuti. Množstvo surovín použite podľa chuti a porcií.

30
Minút
1
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme / do vody som okrem soli dala aj pol kocky zeleninového bujónu. Nie domäkka, skôr al dente.

2. Krok

Uvarený karfiol scedíme, ja som po uvarení ešte rozobrala na menšie ružičky.

3. Krok

Podľa potreby ešte osolíme, posypeme mletým korením. Plech vystelieme pečiacim papierom. Karfiol rozložíme vedľa seba a dáme upiecť / cca 15 - 20 minút.

4. Krok

Kým sa karfiol pečie, bacon nakrájame na drobno, upečieme / piekla som nasucho, bez oleja.

5. Krok

Ak máme karfiol upečený, preložíme do misky a primiešame k nemu bacon.

6. Krok

Do panvice dáme mlieko, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky / podľa chuti.

7. Krok

Pridáme strúhaný syr a za stáleho miešania necháme syr roztopiť sa. Syr aj mlieko pridávajte podľa toho, ako hustú a koľko omáčky potrebujete.

8. Krok

Hotovú omáčku nalejeme na karfiol s baconom. Premiešame.

9. Krok

Dobrú chuť 🙂

Ingrediencie
karfiol
slanina
mlieko
strúhaný syr
soľ
koreniny
bylinky