Pečený karfiol s baconom a syrovou omáčkou

REKLAMA

Opäť niečo jednoduché 🙂. Karfiol môžete podávať s prílohou, ako prílohu, samostatne... Bez baconu ako vegetariánske chutí tiež fajne 😋. Do omáčky tiež môžete dať bylinky 🌿, koreniny podľa chuti. Množstvo surovín použite podľa chuti a porcií.

  • 30Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • karfiol
  • slanina
  • mlieko
  • strúhaný syr
  • soľ
  • koreniny
  • bylinky
REKLAMA

Postup

1. Krok

Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme / do vody som okrem soli dala aj pol kocky zeleninového bujónu. Nie domäkka, skôr al dente.

2. Krok

Uvarený karfiol scedíme, ja som po uvarení ešte rozobrala na menšie ružičky.

3. Krok

Podľa potreby ešte osolíme, posypeme mletým korením. Plech vystelieme pečiacim papierom. Karfiol rozložíme vedľa seba a dáme upiecť / cca 15 - 20 minút.

4. Krok

Kým sa karfiol pečie, bacon nakrájame na drobno, upečieme / piekla som nasucho, bez oleja.

5. Krok

Ak máme karfiol upečený, preložíme do misky a primiešame k nemu bacon.

6. Krok

Do panvice dáme mlieko, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky / podľa chuti.

7. Krok

Pridáme strúhaný syr a za stáleho miešania necháme syr roztopiť sa. Syr aj mlieko pridávajte podľa toho, ako hustú a koľko omáčky potrebujete.

8. Krok

Hotovú omáčku nalejeme na karfiol s baconom. Premiešame.

9. Krok

Dobrú chuť 🙂

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
5 months ago

... zajtra idem na to :) Vďaka za recept!