Caesar šalát so špaldovým pečivkom
Výborný šalát, ktorý obzvláštnime zdravšou verziou pečivka, pripravíme si zo špaldovej múky. Tieto domáce štangličky naozaj odporúčame vyskúšať.
- 30Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
Štangličky zo špaldovej muky
- 200 g špaldová múka
- 1 čl kypriaci prášok
- 1 čl soľ
- 1 pl olivový olej
- 150 ml perlivá minerálka
- mlieko
Mäsko a zelenina
- kuracie prsia
- špenátový mix
- červená a žltá paprika
- ľadový šalát
- biely jogurt
- kečup
- horčica
- cibuľa
- kari korenie
- soľ
- Čili
Postup
Začneme štangličkami. Zmiešame sypké ingrediencie. Pridáme olej a soľ, zamiesime a necháme trošku oddychovať.
Potom rozdelíme masu na rovnaké časti a zavinieme do tyčiniek. Potrieme mliekom. Vložíme do rúry predhriatej na 230 stupňov na 4 minúty, potom znížime na 200 a pečieme cca 15 minút.
Mäso na šalát: mäsko si nakrájame, pridáme soľ, korenie čierne, papriku, štipku provensálskeho a my pridávame aj 1/4 lyžičky karí, dodá mäsku výbornú chuť.
Na olivovom oleji opečieme mäsko, keď je skoro hotové, pridáme cibuľku nakrájanú a chvíľku spolu restujeme.
Zálievka: robíme rôzne, dnes sme použili biely jogurt, trošku kečupu, čili a horčicu.
Zelenina je tiež podľa chuti, my sme dali žlté a červene paradajky, papriku, ľadový šalát, špenátový mix. Množstvá sú náhodné, podľa každého chuti a preferencií.
Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Caesar šalát so špaldovým pečivkom
Výborný šalát, ktorý obzvláštnime zdravšou verziou pečivka, pripravíme si zo špaldovej múky. Tieto domáce štangličky naozaj odporúčame vyskúšať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/uaTBGjpivE7O0TOKTuzS/973ca439700d5928f1ff4268689bd5.jpeg)
Začneme štangličkami. Zmiešame sypké ingrediencie. Pridáme olej a soľ, zamiesime a necháme trošku oddychovať.
Potom rozdelíme masu na rovnaké časti a zavinieme do tyčiniek. Potrieme mliekom. Vložíme do rúry predhriatej na 230 stupňov na 4 minúty, potom znížime na 200 a pečieme cca 15 minút.
Mäso na šalát: mäsko si nakrájame, pridáme soľ, korenie čierne, papriku, štipku provensálskeho a my pridávame aj 1/4 lyžičky karí, dodá mäsku výbornú chuť.
Na olivovom oleji opečieme mäsko, keď je skoro hotové, pridáme cibuľku nakrájanú a chvíľku spolu restujeme.
Zálievka: robíme rôzne, dnes sme použili biely jogurt, trošku kečupu, čili a horčicu.
Zelenina je tiež podľa chuti, my sme dali žlté a červene paradajky, papriku, ľadový šalát, špenátový mix. Množstvá sú náhodné, podľa každého chuti a preferencií.
Dobrú chuť.