Ingrediencie

počet porcií 2
  • pol hrnčeka quinoa
  • pol hrnčeka bulgur
  • Infinity ks baklažán
  • olivový olej
  • Infinity sušené paradajky
  • Infinity strúčik cesnaku
  • soľ, korenie a čerstvé bylinky
  • mandľové plátky

Postup

1. Krok

Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou.

2. Krok

Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť.

3. Krok

Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút.

4. Krok

Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
10 days ago

prekrásne a veľmi chutne to vyzerá.-)))) parááááda...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie