Šalát z bulguru a quinoy s baklažánom

REKLAMA
  • 20Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • pol hrnčeka quinoa Pridané do
  • pol hrnčeka bulgur Pridané do
  • 1 ks baklažán Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 100 g sušené paradajky Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • soľ, korenie a čerstvé bylinky Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou.

2. Krok

Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť.

3. Krok

Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút.

4. Krok

Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.

Komentáre (1)

Gizela 3. 6. 2021

prekrásne a veľmi chutne to vyzerá.-)))) parááááda...

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestovinový šalát
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestovinový šalát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce sušené paradajky v oleji recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce sušené paradajky v oleji recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestovinový šalát
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestovinový šalát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11

Zdravé cestoviny s feta syrom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 11
Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Veronika_Mi

Šalát z bulguru a quinoy s baklažánom

20
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou.

2. Krok

Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť.

3. Krok

Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút.

4. Krok

Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.

Ingrediencie
pol hrnčeka
quinoa
pol hrnčeka
bulgur
1 ks
baklažán
olivový olej
100 g
sušené paradajky
1
strúčik cesnaku
soľ, korenie a čerstvé bylinky
mandľové plátky