Šalát z bulguru a quinoy s baklažánom

20 min
1
REKLAMA
20 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • pol hrnčeka quinoa Pridané do
  • pol hrnčeka bulgur Pridané do
  • 1 ks baklažán Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 100 g sušené paradajky Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • soľ, korenie a čerstvé bylinky Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou.

2. Krok

Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť.

3. Krok

Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút.

4. Krok

Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.

Komentáre (1)

Gizela 3. 6. 2021

prekrásne a veľmi chutne to vyzerá.-)))) parááááda...

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1513 receptov

Mäsité jedlá

667 receptov

Lacné jedlá

784 receptov

Raňajky

510 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov