Šalát z bulguru a quinoy s baklažánom

REKLAMA
  • 20Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • pol hrnčeka quinoa Pridané do
  • pol hrnčeka bulgur Pridané do
  • 1 ks baklažán Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 100 g sušené paradajky Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • soľ, korenie a čerstvé bylinky Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou.

2. Krok

Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť.

3. Krok

Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút.

4. Krok

Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

prekrásne a veľmi chutne to vyzerá.-)))) parááááda...

Podobné recepty

Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestovinový šalát
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestovinový šalát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jarný zemiakový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jarný zemiakový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Ratatouille
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Ratatouille

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestovinový šalát
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestovinový šalát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jarný zemiakový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jarný zemiakový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Ratatouille
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Ratatouille

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

677 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

678 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

482 receptov
Recipe author image Veronika_Mi

Šalát z bulguru a quinoy s baklažánom

20
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme s baklažánom, ktorý si umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska baklažánu prenesieme na tanier s papierovou utierkou a poriadne osolíme z oboch strán. Baklažán tak do 10 minút pustí šťavu, ktorú len usušíme utierkou.

2. Krok

Bulgur a quinou si opláchneme a opečieme nasucho vo woku. Po 2 minútach zalejeme vriacou vodou, zhruba centimeter nad zmesou. Osolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme na nízkom stupni variť.

3. Krok

Na druhej panvici si opečieme cesnak a pridáme baklažánové kolieska. Okoreníme a pridáme čerstvé bylinky podľa chuti. V prípade potreby môžeme baklažán trochu podliať vodou a varíme do zmäknutia asi 10 minút.

4. Krok

Uvarený bulgur a quinou dáme do misy, pridáme opečený baklažán a sušené paradajky. Zvrchu zalejeme jemne olivovým olejom a posypeme mandľovými plátkami.

Ingrediencie
pol hrnčeka
quinoa
pol hrnčeka
bulgur
1 ks
baklažán
olivový olej
100 g
sušené paradajky
1
strúčik cesnaku
soľ, korenie a čerstvé bylinky
mandľové plátky