REKLAMA

Granadír so slaninkou

Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami

REKLAMA
Ako uvariť cestoviny? Už žiadne váhanie a zbytočné chyby, poradíme ako na to!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako uvariť cestoviny? Už žiadne váhanie a zbytočné chyby, poradíme ako na to!

Ingrediencie

porcií
40
  • 1 pack cestoviny fliačky Pridané do
  • 150 g údená slanina Pridané do
  • 6 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 čajová lyžička mletá paprika - sladká Pridané do
  • 12 čajová lyžička drvená rasca Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • kyslé uhorky Pridané do
REKLAMA

Postup

4 min.
1. Krok

Do hrnca s osolenou vodou si dáme variť fliačky.

2. Krok

Na panvici si orestujeme na kocky nakrájanú slaninu. Na nej potom opražíme cibuľu. Keď je cibuľa zlatohnedá, pridáme k nej očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Za stáleho miešania pridáme soľ, korenie, rascu a mletú červenú papriku, podľa chuti. Restujeme iba chvíľu, aby paprika nezhorkla a podlejeme hrnčekom vody. Zakryté pod pokrievkou dusíme, aby zemiaky zmäkli.

3. Krok

Keď sú zemiaky mäkké, na rad prichádzajú fliačky, ktoré pridáme do panvice a premiešame, aby sa chute prepojili. Granadír chutí najlepšie s kyslou uhorkou alebo čalamádou.

Komentáre (1)

Monika 23. 6. 2021

idem ho prave vyskusat ale vyzera dobre

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4119 receptov