Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

REKLAMA

  • 80Minút
  • 3Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 3
  • väčších zemiakov
  • cibuľa
  • camembert
  • šampiňóny
  • 100 strúhaný syr
  • šunka, slanina alebo klobása
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • čerstvá pažítka
  • petržlenová vňať sušená alebo čerstvá
  • olivový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne.

2. Krok

Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov.

REKLAMA
3. Krok

Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké.

4. Krok

Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.

Hodnotenia (1)

5.0
3 days ago

Vyskúšané, ohodnotené a uložené medzi obľúbené

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie