REKLAMA

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

REKLAMA
Výborná rýchla večera? Viac ako 40 overených receptov a chutných kombinácií

Recept nájdeš v tomto článku

Výborná rýchla večera? Viac ako 40 overených receptov a chutných kombinácií

Ingrediencie

porcií
3
  • 9 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 4 hermelínový syr Pridané do
  • 4 huba Pridané do
  • 100 g strúhaný syr Pridané do
  • šunka, slanina alebo klobása Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
  • petržlenová vňať sušená alebo čerstvá Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne.

2. Krok

Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov.

3. Krok

Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké.

4. Krok

Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.

Komentáre (1)

Blazena 21. 6. 2021

Vyskúšané, ohodnotené a uložené medzi obľúbené

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4218 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1192 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3206 receptov

Večera

3890 receptov

Pre diabetikov

633 receptov