Plnené zemiaky

Recepty na prípravu plnených zemiakov

2 recepty

Objavte chutné recepty z kategórie Plnené zemiaky. Čo tak jeden z týchto 2 receptov vyskúšať ešte dnes? Tieto recepty z kategórie Plnené zemiaky sa vám podarí zrealizovať za čas 35 - 80 minút. V každom recepte sa okrem ingrediencí a postupu dozviete aj približný čas prípravy a počet porcií. Ak potrebujete pomôcť s výberom, potom odporúčame - Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou, Plnené mexické batáty s kukuricou a fazuľou. Patria k našim najvyhľadávanejším a najobľúbenejším receptom. Úspech zaručený!

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
80 min.
3
80 min.
3
Postup
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.
REKLAMA
REKLAMA