REKLAMA

Klasické domáce šišky

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
36

Suroviny

  • 500 g špaldová múka Pridané do
  • 4 polievková lyžica kryštálový cukor Pridané do
  • 1 Úplný vajce Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 4 polievková lyžica slnečnicový olej Pridané do
  • štipka soľ Pridané do

Kvások

  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička špaldová múka Pridané do
  • 21 g čerstvé droždie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať kým nenakysne.

2. Krok

Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.

3. Krok

Necháme 15 minút odpočívať.

4. Krok

Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.

5. Krok

Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo

Komentáre (1)

Stanislava 19. 5. 2021

Vyskúšala som pripraviť podľa tvojho receptu a výsledok bol výborný, môžem len odporúčať :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov