dní
hod.
min.

Klasické domáce šišky

REKLAMA
  • 100Minút
  • 36Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
36

Suroviny

  • 500 hladká špaldová múka
  • pl kryštálový cukor (alebo iný)
  • celé vajce
  • žltky
  • 200 ml mlieko
  • pl slnečnicový olej
  • štipka soľ

Kvások

  • 100 ml mlieko
  • čl cukor
  • čl hladká špaldová múka
  • 21 čerstvé droždie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať kým nenakysne.

2. Krok

Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.

3. Krok

Necháme 15 minút odpočívať.

4. Krok

Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme.

5. Krok

Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

Vyskúšala som pripraviť podľa tvojho receptu a výsledok bol výborný, môžem len odporúčať :-)

Top kategórie