REKLAMA

Bryndzové halušky - najlepší recept

Asi najtypickejšie slovenské jedlo - halušky s bryndzou, ktoré buď milujete alebo neznášate. Tieto bryndzové halušky chutia ako od babičky. Za mňa jednoznačne najlepší recept!

REKLAMA
Ako dlho údiť slaninu? Dôležitá je príprava, správne drevo a čas

Recept nájdeš v tomto článku

Ako dlho údiť slaninu? Dôležitá je príprava, správne drevo a čas

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 150 g bryndza Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky nastrúhame a dáme do misky. Pridáme vajíčko a múku. Dobre premiešame a zahusťujeme múkou kým cesto nieje huste aby v ňom stála vareška. Na záver osolíme podľa chuti.

2. Krok

Medzitým nakrájame slaninku na kocky a dame smažiť aby sme spravili škvarky.

3. Krok

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu. Cez haluškár alebo z dosky nahádžeme halušky do vody a varíme kým nevyplávaju. Halušky scedíme.

4. Krok

Scedené halušky dáme do hlbokej misky a zmiešame s bryndzou a škvarkami. A potom si už len užijeme toto skvelé jedlo. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Anton_Suchan 23. 5. 2023

do pravých bryndzových halušiek sa nedáva vajce! a sú elegantné a chutné aj bez neho, treba si správne odhadnúť pomer zemiakov a múky a v tom je ten fígeľ a dobre spracovať a hlavne nechať, pred sádzaním do horúcej osolenej vody, cestíčko odpočinúť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2291 receptov

Obed

4964 receptov

Lacné jedlá

1548 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4217 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4681 receptov