Bryndzové halušky

REKLAMA

Asi najtypickejšie slovenské jedlo, ktoré buď milujete alebo neznášate.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 150 g bryndza Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky nastrúhame a dáme do misky. Pridáme vajíčko a múku. Dobre premiešame a zahusťujeme múkou kým cesto nieje huste aby v ňom stála vareška. Na záver osolíme podľa chuti.

2. Krok

Medzitým nakrájame slaninku na kocky a dame smažiť aby sme spravili škvarky.

3. Krok

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu. Cez haluškár alebo z dosky nahádžeme halušky do vody a varíme kým nevyplávaju. Halušky scedíme.

4. Krok

Scedené halušky dáme do hlbokej misky a zmiešame s bryndzou a škvarkami. A potom si už len užijeme toto skvelé jedlo. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

robím veľmi často,naozaj výborný recept...

Podobné recepty

Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Bryndzové halušky

Asi najtypickejšie slovenské jedlo, ktoré buď milujete alebo neznášate.

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky nastrúhame a dáme do misky. Pridáme vajíčko a múku. Dobre premiešame a zahusťujeme múkou kým cesto nieje huste aby v ňom stála vareška. Na záver osolíme podľa chuti.

2. Krok

Medzitým nakrájame slaninku na kocky a dame smažiť aby sme spravili škvarky.

3. Krok

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu. Cez haluškár alebo z dosky nahádžeme halušky do vody a varíme kým nevyplávaju. Halušky scedíme.

4. Krok

Scedené halušky dáme do hlbokej misky a zmiešame s bryndzou a škvarkami. A potom si už len užijeme toto skvelé jedlo. Dobrú chuť.

Ingrediencie
500 g
zemiak
250 g
hladká múka
1
vajce
200 g
slanina
150 g
bryndza
soľ