dní
hod.
min.

Bryndzové halušky

REKLAMA

Asi najtypickejšie slovenské jedlo, ktoré buď milujete alebo neznášate.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 zemiak
  • 250 hladká múka
  • vajce
  • 200 slanina
  • 150 bryndza
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky nastrúhame a dáme do misky. Pridáme vajíčko a múku. Dobre premiešame a zahusťujeme múkou kým cesto nieje huste aby v ňom stála vareška. Na záver osolíme podľa chuti.

2. Krok

Medzitým nakrájame slaninku na kocky a dame smažiť aby sme spravili škvarky.

3. Krok

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu. Cez haluškár alebo z dosky nahádžeme halušky do vody a varíme kým nevyplávaju. Halušky scedíme.

4. Krok

Scedené halušky dáme do hlbokej misky a zmiešame s bryndzou a škvarkami. A potom si už len užijeme toto skvelé jedlo. Dobrú chuť.

Hodnotenia (1)

5.0
3 months ago

robím veľmi často,naozaj výborný recept...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie