REKLAMA

Bryndzové halušky - najlepší recept

Asi najtypickejšie slovenské jedlo - halušky s bryndzou, ktoré buď milujete alebo neznášate. Tieto bryndzové halušky chutia ako od babičky. Za mňa jednoznačne najlepší recept!

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 150 g bryndza Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky nastrúhame a dáme do misky. Pridáme vajíčko a múku. Dobre premiešame a zahusťujeme múkou kým cesto nieje huste aby v ňom stála vareška. Na záver osolíme podľa chuti.

2. Krok

Medzitým nakrájame slaninku na kocky a dame smažiť aby sme spravili škvarky.

3. Krok

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu. Cez haluškár alebo z dosky nahádžeme halušky do vody a varíme kým nevyplávaju. Halušky scedíme.

4. Krok

Scedené halušky dáme do hlbokej misky a zmiešame s bryndzou a škvarkami. A potom si už len užijeme toto skvelé jedlo. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Anton_Suchan 23. 5. 2023

do pravých bryndzových halušiek sa nedáva vajce! a sú elegantné a chutné aj bez neho, treba si správne odhadnúť pomer zemiakov a múky a v tom je ten fígeľ a dobre spracovať a hlavne nechať, pred sádzaním do horúcej osolenej vody, cestíčko odpočinúť

Viola 12. 6. 2021

robím veľmi často,naozaj výborný recept...

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4197 receptov

Mäsité jedlá

2022 receptov

Mascarpone

292 receptov

Dezert

3174 receptov

Raňajky

1181 receptov

Večera

3871 receptov

Cestoviny

463 receptov