REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Cesto na pirohy

Univerzálne cesto, ktoré možno použiť na pirohy, knedličky atď.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 ks vajcia Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • 112 dl horúca voda Pridané do
  • 100 g hladká múka Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Množstvo cesta závisí od počtu osôb pre ktoré varíme. Pre 2 osoby stačí z jedného vajíčka.

2. Krok

Vajíčko si rozklepneme do misyk, posolíme ho a premiešame.

3. Krok

Pridáme horúcu vodu a olej. Rozšľaháme vidličkou.

4. Krok

Prisypávame múku a miešame kým, nám nevznikne cesto, ktoré sa nelepí.

5. Krok

Cesto miesime kým nie je úplne hladké. miesime ho na pomúčenej doske. Cesto sa nechá 15 minút postáť, a potom môžeme vyvaľkať a tvoriť pirohy.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Mascarpone

343 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Večera

4619 receptov

Pečivo

756 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov