:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HF8NqsnYMJH46caYUv2V/54469f9d77491b724c7b9cc3d1773c.jpeg)
Zdroj: pixabay
Domáce gemerské gule
60 min
1
REKLAMA
Tradičné gemerské gule s kyslou kapustou.
60 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 600 g zemiakov
- 200 g údeného mäsa
- majorán
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- 50 g hladkej múky
- 200 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 1 pl masti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Zemiaky si načistíme a postrúhame najemno. Údené mäso si uvaríme a pomelieme.
2. Krok
Zemiaky, namleté mäso si dáme do misy. Pridáme korenie, majoránku, prelisovaný cesnak. Poprášime múkou, posolíme a vypracujeme cesto.
3. Krok
Z cesta robíme guličky, ktoré ešte obalíme v múke a varíme v osolenej vode 15 minút.
4. Krok
Na masti si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prekrájanú kyslú kapustu. Chvíľku opražíme, poprášime troškou múky a podlejeme vodou. Podusíme asi 10 minút.
5. Krok
Na tanier dáme kapustu a uložíme na ňu uvarené gule. Na vrch môžeme ešte pridať vytopenú slaninu.