Úhrabky

Úhrabky

30 min
1
REKLAMA

Slovenské tradičné jedlo s kyslou kapustou, slaninou, zemiakmi a cibuľkou

30 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 450 g zemiaky Pridané do
  • 150 g bacon v2 Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 250 g kyslá kapusta Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
  • ground black pepper v2 Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nachystáme si ingrediencie.

Úhrabky - krok prípravy 1
2. Krok

Dáme si variť očistené zemiaky so soľou a rascou. Varíme do mäkka.

Úhrabky - krok prípravy 2
3. Krok

Slaninu a cibuľu nakrájame a opražíme.

Úhrabky - krok prípravy 3
4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme, popučíme, pridáme opečenú slaninku, cibuľu a surovú kyslú kapustu.

5. Krok

Zamiešame a nech slovenský klasický obedík chutí. Podávať môžeme s pivom.

Úhrabky - krok prípravy 5

Komentáre (1)

Vilma 13. 9. 2021

Poznám tento recept a je výýýborny.Môj obľúbený.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov