REKLAMA
Úhrabky

Úhrabky

Slovenské tradičné jedlo s kyslou kapustou, slaninou, zemiakmi a cibuľkou

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
2
  • 450 g zemiak Pridané do
  • 150 g slanina sušená oravská Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 250 g kyslá kapusta Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Nachystáme si ingrediencie.

Úhrabky - krok prípravy 1
2. Krok

Dáme si variť očistené zemiaky so soľou a rascou. Varíme do mäkka.

Úhrabky - krok prípravy 1
3. Krok

Slaninu a cibuľu nakrájame a opražíme.

Úhrabky - krok prípravy 1
4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme, popučíme, pridáme opečenú slaninku, cibuľu a surovú kyslú kapustu.

5. Krok

Zamiešame a nech slovenský klasický obedík chutí. Podávať môžeme s pivom.

Úhrabky - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4700 receptov

Mäsité jedlá

2210 receptov

Večera

4414 receptov

Nepečené

488 receptov

Mascarpone

337 receptov

Lacné jedlá

1487 receptov

Dezert

3607 receptov

Na panvici

1218 receptov