Úhrabky

FOTORECEPT Úhrabky

REKLAMA

Slovenské tradičné jedlo s kyslou kapustou, slaninou, zemiakmi a cibuľkou

  • 30Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 450 g zemiaky Pridané do
  • 150 g slanina sušená oravská Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 250 g kyslá kapusta Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nachystáme si ingrediencie.

Úhrabky - krok prípravy 1
2. Krok

Dáme si variť očistené zemiaky so soľou a rascou. Varíme do mäkka.

Úhrabky - krok prípravy 2
3. Krok

Slaninu a cibuľu nakrájame a opražíme.

Úhrabky - krok prípravy 3
4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme, popučíme, pridáme opečenú slaninku, cibuľu a surovú kyslú kapustu.

5. Krok

Zamiešame a nech slovenský klasický obedík chutí. Podávať môžeme s pivom.

Úhrabky - krok prípravy 5

Komentáre (1)

Vilma 13. 9. 2021

Poznám tento recept a je výýýborny.Môj obľúbený.

Podobné recepty

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavé opekané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavé opekané zemiaky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image doma_u_katky

Úhrabky

Slovenské tradičné jedlo s kyslou kapustou, slaninou, zemiakmi a cibuľkou

30
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nachystáme si ingrediencie.

2. Krok

Dáme si variť očistené zemiaky so soľou a rascou. Varíme do mäkka.

3. Krok

Slaninu a cibuľu nakrájame a opražíme.

4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme, popučíme, pridáme opečenú slaninku, cibuľu a surovú kyslú kapustu.

5. Krok

Zamiešame a nech slovenský klasický obedík chutí. Podávať môžeme s pivom.

Ingrediencie
450 g
zemiaky
150 g
slanina sušená oravská
1
cibuľa
250 g
kyslá kapusta
olej
soľ
kmín
čierne mleté korenie