REKLAMA
Úhrabky

Úhrabky

Slovenské tradičné jedlo s kyslou kapustou, slaninou, zemiakmi a cibuľkou

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
2
  • 450 g zemiak Pridané do
  • 150 g slanina sušená oravská Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 250 g kyslá kapusta Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Nachystáme si ingrediencie.

Úhrabky - krok prípravy 1
2. Krok

Dáme si variť očistené zemiaky so soľou a rascou. Varíme do mäkka.

Úhrabky - krok prípravy 1
3. Krok

Slaninu a cibuľu nakrájame a opražíme.

Úhrabky - krok prípravy 1
4. Krok

Uvarené zemiaky scedíme, popučíme, pridáme opečenú slaninku, cibuľu a surovú kyslú kapustu.

5. Krok

Zamiešame a nech slovenský klasický obedík chutí. Podávať môžeme s pivom.

Úhrabky - krok prípravy 1

Komentáre (1)

Vilma 13. 9. 2021

Poznám tento recept a je výýýborny.Môj obľúbený.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov