Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

REKLAMA

Zemiakové halušky s bryndzou a kapustou, pridaná opečená slaninka a varená klobása

  • 35Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 150 g oravská slanina Pridané do
  • 2 gazdovské klobásky Pridané do
  • 1 bryndza Pridané do
  • 300 g kyslá kapusta Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky si nastrúhame na najjemnejšom strúhadle ( alebo pomixujeme ). Prisypeme múku a jemne osolíme, aj cesto.

2. Krok

Do vriacej osolenej vody hádžeme cez haluškár cesto. Varíme do mäkka cca 10 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa nám neprilepili na dno hrnca.

3. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s olejom orestujeme a pridáme kyslú kapustu a rascu. Keď je orestovaná pridáme už uvarené, scedené halušky.

4. Krok

Do misky si rozmiešame bryndzu a pridáme horúce scedené halušky ( kľudne také neodkvapkané ) akoby trošku s obarom z halušiek.

5. Krok

Opečieme si slaninu a klobásky uvaríme do mäkka.

6. Krok

Servírujeme 50/50 bryndzové a kapustové halušky, opečenú slaninku a klobásku. Nech slovenský a riadne gazdovský obedík chutí.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Vyzerá to krásne, ukladám

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové halušky s kyslou kapustou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové halušky s kyslou kapustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové halušky s kyslou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové halušky s kyslou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Strapačky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Strapačky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špaldové bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové halušky s kyslou kapustou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové halušky s kyslou kapustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové halušky s kyslou kapustou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové halušky s kyslou kapustou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Strapačky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Strapačky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image doma_u_katky

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

Zemiakové halušky s bryndzou a kapustou, pridaná opečená slaninka a varená klobása

35
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky si nastrúhame na najjemnejšom strúhadle ( alebo pomixujeme ). Prisypeme múku a jemne osolíme, aj cesto.

2. Krok

Do vriacej osolenej vody hádžeme cez haluškár cesto. Varíme do mäkka cca 10 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa nám neprilepili na dno hrnca.

3. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s olejom orestujeme a pridáme kyslú kapustu a rascu. Keď je orestovaná pridáme už uvarené, scedené halušky.

4. Krok

Do misky si rozmiešame bryndzu a pridáme horúce scedené halušky ( kľudne také neodkvapkané ) akoby trošku s obarom z halušiek.

5. Krok

Opečieme si slaninu a klobásky uvaríme do mäkka.

6. Krok

Servírujeme 50/50 bryndzové a kapustové halušky, opečenú slaninku a klobásku. Nech slovenský a riadne gazdovský obedík chutí.

Ingrediencie
500 g
zemiaky
250 g
polohrubá múka
1
vajíčko
150 g
oravská slanina
2
gazdovské klobásky
1
bryndza
300 g
kyslá kapusta
1
cibuľa
soľ
kmín
olej