Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

35 min
1
REKLAMA

Zemiakové halušky s bryndzou a kapustou, pridaná opečená slaninka a varená klobása

35 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 150 g oravská slanina Pridané do
  • 2 gazdovské klobásky Pridané do
  • 1 bryndza Pridané do
  • 300 g kyslá kapusta Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky si nastrúhame na najjemnejšom strúhadle ( alebo pomixujeme ). Prisypeme múku a jemne osolíme, aj cesto.

2. Krok

Do vriacej osolenej vody hádžeme cez haluškár cesto. Varíme do mäkka cca 10 minút. Počas varenia jemne premiešame, aby sa nám neprilepili na dno hrnca.

3. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s olejom orestujeme a pridáme kyslú kapustu a rascu. Keď je orestovaná pridáme už uvarené, scedené halušky.

4. Krok

Do misky si rozmiešame bryndzu a pridáme horúce scedené halušky ( kľudne také neodkvapkané ) akoby trošku s obarom z halušiek.

5. Krok

Opečieme si slaninu a klobásky uvaríme do mäkka.

6. Krok

Servírujeme 50/50 bryndzové a kapustové halušky, opečenú slaninku a klobásku. Nech slovenský a riadne gazdovský obedík chutí.

Komentáre (1)

Blazena 23. 9. 2021

Vyzerá to krásne, ukladám

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1334 receptov

Lacné jedlá

710 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Dezert

983 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Šaláty

102 receptov