Zdroj: Canva

Pravá trnavská pomazánka

120 min
2
REKLAMA

Jednoduchá trnavská paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka

120 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg kápia Pridané do
  • 1 kg cibuľa Pridané do
  • 1 kg paradajky Pridané do
  • 4 ks feferónky Pridané do
  • 4 ks baranie rohy Pridané do
  • 1 dl olej Pridané do
  • 2 dl kečup Pridané do
  • 1 pl horčica Pridané do
  • ocot Pridané do
  • soľ Pridané do
  • vegeta Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Umyjeme, očistíme a nakrájame si papriku, cibuľu a paradajky.

2. Krok

Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme. Pridáme asi dva deci kečup, a po lyžici horčice, octu, soli a vegety. Podľa chuti pridáme feferónky a baranie rohy.

3. Krok

Pridáme aj deci oleja a chuť doladíme podľa seba. Varíme, kým dosiahneme požadovanú hustotu. Ak chceme mať nátierku hustejšiu, potrvá to približne dve hodiny.

4. Krok

Po uvarení všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Nakoniec ešte horúce nalejeme do umytých pohárov, zavrieme a sterilizujeme.

Komentáre (1)

Vilma 8. 8. 2022

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov