Zdroj: Canva

Pravá trnavská pomazánka

REKLAMA

Jednoduchá trnavská paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka

  • 120Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg kápia Pridané do
  • 1 kg cibuľa Pridané do
  • 1 kg paradajky Pridané do
  • 4 ks feferónky Pridané do
  • 4 ks baranie rohy Pridané do
  • 1 dl olej Pridané do
  • 2 dl kečup Pridané do
  • 1 pl horčica Pridané do
  • ocot Pridané do
  • soľ Pridané do
  • vegeta Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Umyjeme, očistíme a nakrájame si papriku, cibuľu a paradajky.

2. Krok

Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme. Pridáme asi dva deci kečup, a po lyžici horčice, octu, soli a vegety. Podľa chuti pridáme feferónky a baranie rohy.

3. Krok

Pridáme aj deci oleja a chuť doladíme podľa seba. Varíme, kým dosiahneme požadovanú hustotu. Ak chceme mať nátierku hustejšiu, potrvá to približne dve hodiny.

4. Krok

Po uvarení všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Nakoniec ešte horúce nalejeme do umytých pohárov, zavrieme a sterilizujeme.

Komentáre (1)

Vilma 8. 8. 2022

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Podobné recepty

Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa
Domáce zeleninové lečo
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Zaváraná paprika s cibuľou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zaváraná paprika s cibuľou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tofu natierka s jarnou cibuľkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu natierka s jarnou cibuľkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Originálny domáci ajvar
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Recept od prémiového používateľa
Domáce zeleninové lečo
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Zaváraná paprika s cibuľou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zaváraná paprika s cibuľou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tofu natierka s jarnou cibuľkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu natierka s jarnou cibuľkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Pravá trnavská pomazánka

Jednoduchá trnavská paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka

120
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Umyjeme, očistíme a nakrájame si papriku, cibuľu a paradajky.

2. Krok

Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme. Pridáme asi dva deci kečup, a po lyžici horčice, octu, soli a vegety. Podľa chuti pridáme feferónky a baranie rohy.

3. Krok

Pridáme aj deci oleja a chuť doladíme podľa seba. Varíme, kým dosiahneme požadovanú hustotu. Ak chceme mať nátierku hustejšiu, potrvá to približne dve hodiny.

4. Krok

Po uvarení všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Nakoniec ešte horúce nalejeme do umytých pohárov, zavrieme a sterilizujeme.

Ingrediencie
1 kg
kápia
1 kg
cibuľa
1 kg
paradajky
4 ks
feferónky
4 ks
baranie rohy
1 dl
olej
2 dl
kečup
1 pl
horčica
ocot
soľ
vegeta