REKLAMA
![Pravá trnavská pomazánka Pravá trnavská pomazánka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/175ds-9nzFHTHZrpC3Dp63ougYo=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/f0VNhNrLHn54Qd84Eevz/b1967b581fb128f6f58b7933613bcd.jpeg)
Zdroj: Canva
Pravá trnavská pomazánka
Jednoduchá trnavská paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg kápia
- 1 kg Cibuľa
- 1 kg paradajka
- 4 ks chili paprička
- 4 ks baranie rohy
- 1 dl olej
- 2 dl kečup
- 1 pl horčica
- ocot
- soľ
- vegeta
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Umyjeme, očistíme a nakrájame si papriku, cibuľu a paradajky.
2. Krok
Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme. Pridáme asi dva deci kečup, a po lyžici horčice, octu, soli a vegety. Podľa chuti pridáme feferónky a baranie rohy.
3. Krok
Pridáme aj deci oleja a chuť doladíme podľa seba. Varíme, kým dosiahneme požadovanú hustotu. Ak chceme mať nátierku hustejšiu, potrvá to približne dve hodiny.
4. Krok
Po uvarení všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Nakoniec ešte horúce nalejeme do umytých pohárov, zavrieme a sterilizujeme.
Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.