REKLAMA

Zdroj: FB - Boží recepty

Domáce bryndzové halušky, ktoré si zamilujete

Bryndza dáva haluškám typickú slanú chuť a jedlo sa zvyčajne podáva s kyslou smotanou a slaninou. Bryndzové halušky sú veľmi obľúbené na Slovensku a sú považované za jedno z kulinárskych symbolov krajiny. Ide o originálny recept na bryndzové halušky.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 300 g múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 300 g bryndza Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • 200 ml kyslá smotana Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a uvarené v osolenej vode do mäkka.

2. Krok

Všetky uvarené zemiaky roztlačíme vidličkou alebo príklepom, aby sme získali jemné zemiakové pyré.

3. Krok

Do zemiakového pyré pridáme hladkú múku, vajce a soľ a premiešame, kým nezískame hladké cesto.

4. Krok

Z cesta vytvarujeme halušky a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 15 minút, až kým halušky nevyplávajú na povrch.

5. Krok

Po uvarení halušky scedíme a podávame s bryndzou roztlačenou so smotanou a osmaženou slaninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov