:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XfXeHDn7omD5I6E02RSG/a85d9496abbb937014b6cd87ab31b9.jpeg)
Zdroj: FB - Boží recepty
Domáce bryndzové halušky, ktoré si zamilujete
Bryndza dáva haluškám typickú slanú chuť a jedlo sa zvyčajne podáva s kyslou smotanou a slaninou. Bryndzové halušky sú veľmi obľúbené na Slovensku a sú považované za jedno z kulinárskych symbolov krajiny. Ide o originálny recept na bryndzové halušky.
Ingrediencie
- 1 kg zemiak
- 300 g múka
- 1 vajce
- 300 g bryndza
- 150 g slanina
- 200 ml kyslá smotana
- soľ
- čerstvá pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a uvarené v osolenej vode do mäkka.
Všetky uvarené zemiaky roztlačíme vidličkou alebo príklepom, aby sme získali jemné zemiakové pyré.
Do zemiakového pyré pridáme hladkú múku, vajce a soľ a premiešame, kým nezískame hladké cesto.
Z cesta vytvarujeme halušky a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 15 minút, až kým halušky nevyplávajú na povrch.
Po uvarení halušky scedíme a podávame s bryndzou roztlačenou so smotanou a osmaženou slaninou.















































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7KaNitMsLCCShgOgP2Ps/e68715ef75518b34804939e4e16eb5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hiETPe-dOz7fT8Ow6Qk2/1694355aea7781d3b373ece1dddb73.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/b8c830feef22fcba4d801cfa97c0c3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XY3TQXNNzCalampwR9MF/58b478193759ea675f38a8e38f1e70.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZVY3qNgUlPs-02pVUOwT/d402e90fc61c1c1650c6cb6ca232d6.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ry7f0j9aBgEAn6tdNQhn/0ec6e096edf57e077d4d1be24e7c18.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 