REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/dsOJCUEVxFoXxgmXPsOd/ac115ebd7d94a06feb0b49d909f37220.png)
Šošovicový prívarok s vajíčkom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 balík šošovica
- voda
- 1 balenie kyslá smotana
- 1 pl múka
- uvarené vajíčka
- soľ a korenie
- 3 ks bobkový list
- 2 strúčiky cesnaku

REKLAMA
Postup
60 min
1. Krok
Šošovicu si namočíme deň vopred. Potom vodu zlejeme, šošovicu prepláchneme a dáme ju variť spolu s bobkovým listom, soľou a korením. Varíme, kým šošovica nezmäkne.
2. Krok
Do uvarenej šošovice prilejeme kyslú smotanu vymiešanú s lyžicou hladkej múky. Povaríme 10 minút a podľa potreby osolíme a okoreníme. Na zlepšenie chuti ešte do omáčky pretlačíme cesnak. K šošovicovému prívarku neodmysliteľne patrí uvarené vajíčko, párok alebo dobrá fašírka.
hned som dala hviezdy, viem aká dobrota to je