:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/E18muv22DKBWL6IL5WBV/5af25b28dfa5eba76efa3ba76fb2e1.jpeg)
Zdroj: FB - Domáce-fajnové jedlá
Jednoduchá lúsková omáčka
35 min
1
REKLAMA
Obľúbený rýchly prívarok z fazuľových luskov.
35 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g fazuľové strúčiky zavárané
- 400 ml mlieko
- 2 pl maslo
- 2 pl múka hladká
- soľ
- 2 ks list bobkový
- 2 pl cukor
- 1 pl ocot
- kôpor čerstvý
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Fazuľky bez nálevu dáme do hrnca a zalejeme vodou len toľko, aby boli ponorené. Pridáme bobkový list, osolíme a povaríme, aby zmäkli.
2. Krok
V druhej rajničke z masla a múky urobíme zásmažku. Prilejeme do nej mlieko, poriadne premiešame aby tam neboli hrudky. Zmes prelejeme do fazuľových luskov.
3. Krok
Na záver už len dochutíme kôprom, cukrom a octom, aby mala omáčka príjemnú sladkokyslú chuť. Ako príloha sa výborne hodí volské oko.