Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

REKLAMA

  • 15Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6
  • 500 ml mlieko
  • 50 zmäknuté maslo
  • 50 hladká múka
  • 15 zemiaková múka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko.

2. Krok

Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.

REKLAMA

Hodnotenia (16)

4.5

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie