Bešamelová omáčka
- 15Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 500 ml mlieko
- 50 g zmäknuté maslo
- 50 g hladká múka
- 15 g zemiaková múka
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko.
Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Bešamelová omáčka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R9mb7X-DSMFMfQVIhpiQ/58a066890e7894f478364ff704c147ae.jpeg)
Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko.
Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.