REKLAMA
![Bešamelová omáčka Bešamelová omáčka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Rv2Qep34bSnNVTsMsjUcEeantLc=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R9mb7X-DSMFMfQVIhpiQ/58a066890e7894f478364ff704c147ae.jpeg)
Bešamelová omáčka
REKLAMA
![Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky? Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?](https://eu.tastescdn.net/thumbor/HVXZFPyXGNHGv13NPVPbe3NGMdU=/151x151/sk/blog/498/5d912c54ec1104373758038cfdf195.jpg)
Recept nájdeš v tomto článku
Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?
Ingrediencie
porcií
6
- 500 ml mlieko
- 50 g zmäknuté maslo
- 50 g múka
- 15 g zemiaková múka
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko.
2. Krok
Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.