REKLAMA

Bešamelová omáčka

REKLAMA
Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?

Recept nájdeš v tomto článku

Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 50 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 50 g múka Pridané do
  • 15 g zemiaková múka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko.

2. Krok

Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4693 receptov

Mäsité jedlá

2205 receptov

Dezert

3595 receptov

Mascarpone

335 receptov

Nepečené

487 receptov

Lacné jedlá

1484 receptov

Pečivo

718 receptov

Kuracie mäso

770 receptov