Kôprová omáčka s duseným hovädzím mäskom
Kôprovka je klasika, ktorú si každý pripravuje podľa svojich preferencií: na slano, na sladko-kyslo, s hovädzím či vajíčkom, so zemiakmi či knedľou. Tu je moja verzia.
- 150Minút
- 8Počet porcií
Ingrediencie
Hovädzie mäso
- 1 kg falošná hovädzia sviečková
- 1 ks cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- plnotučná horčica
Kôprová omáčka
- 2 pl bravčová masť
- 2 pl hladká múka
- 1 l hovädzí vývar
- 1 ks smotana na šľahanie
- kôpor čerstvý
- bobkový list
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
🥩 Mäsko nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a pridáme čierne mleté korenie. Prudko opečieme z oboch strán. V inom hrnci si orestujeme nakrájanú veľkú cibuľu 🧅. Opečené mäso potrieme horčicou a uložíme na cibuľku, podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, hladina len do výšky mäsa.
Dusíme zakryté pokrievkou na miernom stupni, kým nie je mäsko mäkkučké alebo v tlakovom hrnci asi 20 minút. Keď sa odparí veľa vody, môžete podliať horúcou.
🥣 Kôprová omáčka: 2PL bravčová masť, 2PL hladká múka, urobíme svetlú zápražku, necháme vychladnúť, podlejeme studeným vývarom a pridáme šľahačku, bobkový list a podľa chuti osolíme. Povaríme a potom necháme mierne vychladnúť. potom pridáme nasekaný čerstvý kôpor a dobre premiešame. Už nemusíte variť. V prípade že potrebujete trochu okysliť, pridajte trochu citrónovej šťavy. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Kôprová omáčka s duseným hovädzím mäskom
Kôprovka je klasika, ktorú si každý pripravuje podľa svojich preferencií: na slano, na sladko-kyslo, s hovädzím či vajíčkom, so zemiakmi či knedľou. Tu je moja verzia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-MFHFeJoI6V53v00558R/7648f04dfee8051b95936fd794d1bf.jpeg)
🥩 Mäsko nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a pridáme čierne mleté korenie. Prudko opečieme z oboch strán. V inom hrnci si orestujeme nakrájanú veľkú cibuľu 🧅. Opečené mäso potrieme horčicou a uložíme na cibuľku, podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, hladina len do výšky mäsa.
Dusíme zakryté pokrievkou na miernom stupni, kým nie je mäsko mäkkučké alebo v tlakovom hrnci asi 20 minút. Keď sa odparí veľa vody, môžete podliať horúcou.
🥣 Kôprová omáčka: 2PL bravčová masť, 2PL hladká múka, urobíme svetlú zápražku, necháme vychladnúť, podlejeme studeným vývarom a pridáme šľahačku, bobkový list a podľa chuti osolíme. Povaríme a potom necháme mierne vychladnúť. potom pridáme nasekaný čerstvý kôpor a dobre premiešame. Už nemusíte variť. V prípade že potrebujete trochu okysliť, pridajte trochu citrónovej šťavy. Dobrú chuť.