REKLAMA

Zdroj: Canva

Omáčka k bravčovej panenke

Slivková omáčka na bravčovú panenku

REKLAMA
Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Recept nájdeš v tomto článku

Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Ingrediencie

porcií
3
  • 20 g maslo Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • 150 ml voda Pridané do
  • 100 ml červené víno Pridané do
  • 3 pl slivkový lekvár Pridané do
  • 12 ks citrón Pridané do
  • 5 ks sušené slivky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • chili paprička Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

V malom hrnci si roztopíme maslo a zasypeme hladkou múkou.

2. Krok

Potom zalejeme vodou, vínom, pridáme slivkový lekvár a premiešame.

3. Krok

Privedieme k varu a pridáme nastrúhanú kôru z citróna. Dochutíme soľou a chilli.

4. Krok

Nakoniec pridáme na polovice rozrezané sušené slivky a necháme 10-15 min. variť na miernom plameni.

5. Krok

Podávame s bravčovou panenkou a napríklad pučenými zemiakmi. Dobrú chuť !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1410 receptov

Obed

4483 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov