Hovädzie varené a paradajková omáčka

REKLAMA

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)

  • 120Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg falošná hovädzia sviečková Pridané do
  • 150 g cibuľa Pridané do
  • 100 g mrkva Pridané do
  • 100 g zeler Pridané do
  • 2 ks paradajka Pridané do
  • 200 g paradajkový pretlak Pridané do
  • trstinový cukor Pridané do
  • masť Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • nové korenie Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Očistíme si zeleninu a cibuľu. Nakrájame na menšie kocky. Na troche masti alebo oleja urestujeme zeleninu spolu s cibuľou. Najskôr dáme zeleninu, neskôr pridáme cibuľu môžeme opakovane podlievať trochou vody max po pol deci vody.

2. Krok

Keď máme základ zlatohnedej farby, pridáme paradajkový pretlak a chvíľku restujeme. Potom zalejeme vodou, asi litrom vody, pridáme bobkový list, korenie, nové korenie (ideálne si to vložíme do sitka, aby sme to mohli neskôr ľahko odstrániť). Mierne osolíme.

3. Krok

Mäso vcelku opečieme z každej strany do zlata. Hovädzie dusíme pod pokrievkou alebo v tlakovom hrnci domäkka, aby sa nám mierne rozpadalo. Zväčša to trvá dva až tri hodiny a niekedy aj viac ak použijeme tlakový hrniec tak max 30 minút.

4. Krok

Po dovarení necháme základ s mäsom vychladnúť a dáme cez noc odpočinúť do chladničky.

5. Krok

Na druhy deň mäso vyberieme zo základu. Omáčku, respektíve základ, v ktorom sme mäso dusili, prevaríme, rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Omáčku podľa potreby buď nariedime alebo vyvaríme, dochutíme soľou, korením a ak to bude potrebné pridáme čajovú lyžičku trstinového cukru ja ju niekedy dávam a inokedy nie podľa chuti :).

6. Krok

Najvhodnejšia príloha je varený zemiak s maslom alebo parená knedľa. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

ďakujem, odporúčam...výborné :)

Podobné recepty

Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Viedenská roštenka
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Viedenská roštenka
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)

120
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Očistíme si zeleninu a cibuľu. Nakrájame na menšie kocky. Na troche masti alebo oleja urestujeme zeleninu spolu s cibuľou. Najskôr dáme zeleninu, neskôr pridáme cibuľu môžeme opakovane podlievať trochou vody max po pol deci vody.

2. Krok

Keď máme základ zlatohnedej farby, pridáme paradajkový pretlak a chvíľku restujeme. Potom zalejeme vodou, asi litrom vody, pridáme bobkový list, korenie, nové korenie (ideálne si to vložíme do sitka, aby sme to mohli neskôr ľahko odstrániť). Mierne osolíme.

3. Krok

Mäso vcelku opečieme z každej strany do zlata. Hovädzie dusíme pod pokrievkou alebo v tlakovom hrnci domäkka, aby sa nám mierne rozpadalo. Zväčša to trvá dva až tri hodiny a niekedy aj viac ak použijeme tlakový hrniec tak max 30 minút.

4. Krok

Po dovarení necháme základ s mäsom vychladnúť a dáme cez noc odpočinúť do chladničky.

5. Krok

Na druhy deň mäso vyberieme zo základu. Omáčku, respektíve základ, v ktorom sme mäso dusili, prevaríme, rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Omáčku podľa potreby buď nariedime alebo vyvaríme, dochutíme soľou, korením a ak to bude potrebné pridáme čajovú lyžičku trstinového cukru ja ju niekedy dávam a inokedy nie podľa chuti :).

6. Krok

Najvhodnejšia príloha je varený zemiak s maslom alebo parená knedľa. Dobrú chuť.

Ingrediencie
1 kg
falošná hovädzia sviečková
150 g
cibuľa
100 g
mrkva
100 g
zeler
2 ks
paradajka
200 g
paradajkový pretlak
trstinový cukor
masť
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
soľ