Holandská omáčka
- 15Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 3 pl voda
- 3 ks žĺtko
- soľ
- mleté čierne korenie
- šťava z polovice citróna
- 150 g maslo
Postup
Do misy dáme vodu, limetkovú šťavu, vaječné žĺtka, soľ a štipku korenia. Zmes šľaháme 8-10 minút vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne.
Zmes odložíme z vodného kúpeľa a postupne do nej zašľahávame drobné kocky zmäknutého masla. Keď je omáčka krémovo hustá, ihneď ju servírujeme. Podávame ju ako prílohu ku grilovanému mäsku alebo dusenej zelenine.
Zdieľaj recept s ostatnými
Podobné recepty
Podobné recepty
Obľúbené recepty
Top kategórie
Holandská omáčka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/amSZh2NVFN95pLyqjeag/c6e09be82adbfb3c50c42d415768820e.jpeg)
Do misy dáme vodu, limetkovú šťavu, vaječné žĺtka, soľ a štipku korenia. Zmes šľaháme 8-10 minút vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne.
Zmes odložíme z vodného kúpeľa a postupne do nej zašľahávame drobné kocky zmäknutého masla. Keď je omáčka krémovo hustá, ihneď ju servírujeme. Podávame ju ako prílohu ku grilovanému mäsku alebo dusenej zelenine.