Holandská omáčka

Holandská omáčka

REKLAMA

  • 15Minút
  • 2Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 2
  • pl voda
  • ks žltko
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • šťava z polovice citróna
  • 150 maslo
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do misy dáme vodu, limetkovú šťavu, vaječné žĺtka, soľ a štipku korenia. Zmes šľaháme 8-10 minút vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne.

2. Krok

Zmes odložíme z vodného kúpeľa a postupne do nej zašľahávame drobné kocky zmäknutého masla. Keď je omáčka krémovo hustá, ihneď ju servírujeme. Podávame ju ako prílohu ku grilovanému mäsku alebo dusenej zelenine.

REKLAMA

Hodnotenia (13)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie