REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/amSZh2NVFN95pLyqjeag/c6e09be82adbfb3c50c42d415768820e.jpeg)
Holandská omáčka
15 min
15 min
Ingrediencie
porcií
2
- 3 pl voda
- 3 ks žĺtko
- soľ
- mleté čierne korenie
- šťava z polovice citróna
- 150 g maslo

REKLAMA
Postup
1. Krok
Do misy dáme vodu, limetkovú šťavu, vaječné žĺtka, soľ a štipku korenia. Zmes šľaháme 8-10 minút vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne.
2. Krok
Zmes odložíme z vodného kúpeľa a postupne do nej zašľahávame drobné kocky zmäknutého masla. Keď je omáčka krémovo hustá, ihneď ju servírujeme. Podávame ju ako prílohu ku grilovanému mäsku alebo dusenej zelenine.