Maďarský guľáš

120 min
8
REKLAMA
120 min
8
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks paradajka Pridané do
  • 500 g hovädzie stehno Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • gulášové korenie Pridané do
  • 4 ks nakrájaná červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 3 pl slnečnicový olej Pridané do
  • papriková pasta Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso si nakájame na kocky. Cibuľu tiež nakrájame na malé kocky doležité je aby objem mňasa bol rovnaký ako je objem cibule. Najlepšie obe nakrájať do rovnakej misky :)

2. Krok

V hrnci rozohrejeme dostatočné množstvo oleja 2-3pl oleja, potom na ňom speníme cibuľu a necháme ju skaramelizovať, pridáme nakrájané paradajky, paprikovú pastu sladkú a štipľavú papriku. Za stáleho miešania necháme zhustnúť na paprikovo cibuľovú pastu. Základ máme hotový :)

3. Krok

Pridáme mäso a restujeme 10 minút kým sa zatiahne z každej strany. Pridáme soľ, korenie, kmín a papriku, premiešajte a zalejte 500 ml vody. Zakryjeme a dusíme 60 minút.

4. Krok

Hovädzie mäso udusíme do polomäka pridáme nasekanú papriku. Dobre premiešame, podľa potreby okoreníme a varíme do mäkka. Podávame s ryžou alebo knedľou. Majoránka sa pridáva až na samom konci. Dobrú chuť

Komentáre (3)

friendly_cooking 6. 1. 2022

Jeden z najobľúbenejších u nás 😊

Blazena 24. 10. 2021

Moje obľúbené jedlo..

lucia.priedhorska
5. 5. 2021

Najlepší z najlepších

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1671 receptov

Lacné jedlá

854 receptov

Mäsité jedlá

743 receptov

Dezert

1175 receptov

Kuracie mäso

282 receptov

Šaláty

132 receptov

Pečenie

1417 receptov