VIDEORECEPT Sladkokyslé kura s ananásom
Kura na sladkokyslo s ananásom, vhodné k ryži alebo ryžovým rezancom.
- 45Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg vykostené kuracie stehná
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 2 lyžice čínskeho vína na varenie
- 1 čl čierneho korenia
- 1 vajce
- 1⁄2 šálky kukuričného škrobu
- 0.3 šálky hladkej múky
- olej na vyprážanie
Omáčka
- Nakrájaná červená a zelená paprika
- Nakrájaná cibuľa
- 2 pl olej
- 1 pl sezamový olej
- 2 pl pretlačený cesnaku
- 1 pl strúhaného zázvoru alebo zázvorovej pasty
- 1 šálka kúskov ananásu
- 0.7 šálky ananásovej šťavy
- 1⁄4 šálky sójovej omáčky
- 1⁄4 šálky ustricovej omáčky
- 1⁄2 šálky kečupu
- 1 pl čili pasty
- 2 pl hnedého cukru
- 1⁄2 čl čierneho korenia
- 0.3 šálky medu
- 1 pl octu
- 1 pl kukuričného škrobu
Postup
Kuracie stehná si očistíme a nakrájame na kúsky. Dáme do väčšej misky a pridávame suroviny na napacovanie mäsa. Nalejeme sójovú omáčku, ustricovú omáčku, víno, korenie a vajce. Všetko poriadne premiešame.
Pridáme múku a škrob a opäť premiešame kým nevznikne kašovitá konzistencia.
Mäso odložíme zakryté bokom na aspon pól hodinu do chladu. Pred prípravou vyberieme z chladu.
Do veľkej panvice si pridáme olej, rozohrejeme ho a pridávame kúsky mäsa. Pražíme približne 4 minúty.
Kuracie kúsky vyberieme, dáme bokom, stiahneme olej na nižšiu teplotu a vrátime mäso späť do oleja na ďalších 5 minút. Toto dvojité smaženie má za následok chrumkavú konzistenciu mäsa. Kúsky mäsa vyberieme a dáme bokom kým pripravíme sladkokyslú omáčku.
Do veľkej panvice, najlepšie wok, pridáme trochu klasického oleja, s troškou sezamového. Rozohrejeme a pridáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a nakrájané papriky a opekáme 3 minúty.
Pridáme zázvor, cesnak, čierne korenie, chilli, kečup, ustricovú a sójovú omáčku, chvíľku miešame aby sa chute prepojili a zalejeme ananásovou šťavou a medom. Jemne osolíme a pridáme ocot.
Necháme 3 minúty všetko prepojiť. Škrob si zmiešame s trochovu vody a pridáme do omáčky. Dve minúty necháme povariť a pridáme na kúsky nakrájaný ananás.
Do omáčky vysypeme hotové kúsky chrumkavého kurčaťa a všetko poriadne zamiešame.
Toto sladkokyslé kura je ideálne podávať s jasmínovou ryžou. Dobrú chuť !
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Sladkokyslé kura s ananásom
Kura na sladkokyslo s ananásom, vhodné k ryži alebo ryžovým rezancom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YlDvXxTTsxM1i1zRK2nU/e046a39ab01a10dacd2f81347a9bb1.jpeg)
Kuracie stehná si očistíme a nakrájame na kúsky. Dáme do väčšej misky a pridávame suroviny na napacovanie mäsa. Nalejeme sójovú omáčku, ustricovú omáčku, víno, korenie a vajce. Všetko poriadne premiešame.
Pridáme múku a škrob a opäť premiešame kým nevznikne kašovitá konzistencia.
Mäso odložíme zakryté bokom na aspon pól hodinu do chladu. Pred prípravou vyberieme z chladu.
Do veľkej panvice si pridáme olej, rozohrejeme ho a pridávame kúsky mäsa. Pražíme približne 4 minúty.
Kuracie kúsky vyberieme, dáme bokom, stiahneme olej na nižšiu teplotu a vrátime mäso späť do oleja na ďalších 5 minút. Toto dvojité smaženie má za následok chrumkavú konzistenciu mäsa. Kúsky mäsa vyberieme a dáme bokom kým pripravíme sladkokyslú omáčku.
Do veľkej panvice, najlepšie wok, pridáme trochu klasického oleja, s troškou sezamového. Rozohrejeme a pridáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a nakrájané papriky a opekáme 3 minúty.
Pridáme zázvor, cesnak, čierne korenie, chilli, kečup, ustricovú a sójovú omáčku, chvíľku miešame aby sa chute prepojili a zalejeme ananásovou šťavou a medom. Jemne osolíme a pridáme ocot.
Necháme 3 minúty všetko prepojiť. Škrob si zmiešame s trochovu vody a pridáme do omáčky. Dve minúty necháme povariť a pridáme na kúsky nakrájaný ananás.
Do omáčky vysypeme hotové kúsky chrumkavého kurčaťa a všetko poriadne zamiešame.
Toto sladkokyslé kura je ideálne podávať s jasmínovou ryžou. Dobrú chuť !