dní
hod.
min.

Sviečková na smotane

REKLAMA
  • 150Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • ks nové korenie
  • horčica
  • cukor
  • hladká múka
  • mlieko
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • ks bobkový list
  • citrónová šťava
  • 10 ks celé čierne korenie
  • maslo
  • ks cibuľa
  • ks zeler
  • ks petržlen
  • ks mrkva
  • 50 slanina
  • 800 hovädzia sviečková
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sviečkovú očistíme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Slaniny si nakrájame na hrubé pásy a prešpikujeme sviečkovicu pomocou úzkeho noža. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu.

2. Krok

Na panvici si zohrejeme maslo a sviečkovú vcelku opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo a neprišli sme o štavu. Pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu.

3. Krok

Po opečení mäso vytiahneme a odložíme na tanier. Do zeleniny si môžeme pridať aj slaninu ak nám zostala pri špikovaní mäsa. Pridáme zmes korenia (čierne korenie, nové korenie a bobkový list) najlepšie ich dať do nádobky alebo sitka aby sme ich mohli neskôr ľahko odstrániť. Pridáme trošku cukru a lyžicu horčice. Teraz to musíme cele dochutiť ak bude treba pridáme ešte cukor alebo horčicu.

4. Krok

Sviečkovu aj zeleninu dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry. Na 180 °C prvých 15 minút a 150 °C dalšiu hodinu a pol. Podľa potreby podlievame vodou.

5. Krok

Keď je maso hotové tak ho odložíme z pekáča preč. Zeleninu poriadne rozmixujeme pridáme smotanu na šlahanie a podľa potreby nariedime mliekom. Dochutíme soľou a podľa potreby citrónovou štavou alebo cukrom. Mäso nakrájame a možeme podávať. Najlepšie s domácim knedlíkom. Dobrú chuť.

Hodnotenia (2)

4.0
2 months ago

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

3 months ago

Krásny recept, už sa neviem dočkať kým ho uvarím znova

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie