REKLAMA

Sviečková na smotane

150 min
150 min

Ingrediencie

porcií
6
  • citrónová šťava Pridané do
  • 800 g hovädzia sviečková Pridané do
  • 50 g slanina Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 10 ks celé čierne korenie Pridané do
  • 4 ks pimiento Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 200 ml šľahačka Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • múka Pridané do
  • cukor Pridané do
  • horčica Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sviečkovú očistíme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Slaniny si nakrájame na hrubé pásy a prešpikujeme sviečkovicu pomocou úzkeho noža. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu.

2. Krok

Na panvici si zohrejeme maslo a sviečkovú vcelku opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo a neprišli sme o štavu. Pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu.

3. Krok

Po opečení mäso vytiahneme a odložíme na tanier. Do zeleniny si môžeme pridať aj slaninu ak nám zostala pri špikovaní mäsa. Pridáme zmes korenia (čierne korenie, nové korenie a bobkový list) najlepšie ich dať do nádobky alebo sitka aby sme ich mohli neskôr ľahko odstrániť. Pridáme trošku cukru a lyžicu horčice. Teraz to musíme cele dochutiť ak bude treba pridáme ešte cukor alebo horčicu.

4. Krok

Sviečkovu aj zeleninu dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry. Na 180 °C prvých 15 minút a 150 °C dalšiu hodinu a pol. Podľa potreby podlievame vodou.

5. Krok

Keď je maso hotové tak ho odložíme z pekáča preč. Zeleninu poriadne rozmixujeme pridáme smotanu na šlahanie a podľa potreby nariedime mliekom. Dochutíme soľou a podľa potreby citrónovou štavou alebo cukrom. Mäso nakrájame a možeme podávať. Najlepšie s domácim knedlíkom. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Slavomira 22. 7. 2021

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Zelmira 21. 6. 2021

Krásny recept, už sa neviem dočkať kým ho uvarím znova

Podobné recepty

Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?
lucia.priedhorska
lucia.priedhorska
Náhľad receptu Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa

Rýchla sviečková omáčka

Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)
lucia.priedhorska
lucia.priedhorska
Náhľad receptu Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa

Kôprová omáčka

Výborný nedeľný obed

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.
Mary_vari
Mary_vari
Náhľad receptu Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
Fotorecept

Najtradičnejšia kôprová omáčka

Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.

Podobné recepty

Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?
lucia.priedhorska
lucia.priedhorska
Náhľad receptu Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa

Rýchla sviečková omáčka

Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)
lucia.priedhorska
lucia.priedhorska
Náhľad receptu Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa

Kôprová omáčka

Výborný nedeľný obed

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.
Mary_vari
Mary_vari
Náhľad receptu Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
Fotorecept

Najtradičnejšia kôprová omáčka

Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.

Top kategórie

Obed

1883 receptov

Mäsité jedlá

860 receptov

Pre diabetikov

622 receptov

Dezert

1355 receptov

Lacné jedlá

907 receptov

Rýchle jedlá

694 receptov

Kuracie mäso

312 receptov

Pečivo

232 receptov