Sviečková na smotane

REKLAMA
  • 150Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • citrónová šťava Pridané do
  • 800 g hovädzia sviečková Pridané do
  • 50 g slanina Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 10 ks celé čierne korenie Pridané do
  • 4 ks nové korenie Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • cukor Pridané do
  • horčica Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sviečkovú očistíme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Slaniny si nakrájame na hrubé pásy a prešpikujeme sviečkovicu pomocou úzkeho noža. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu.

2. Krok

Na panvici si zohrejeme maslo a sviečkovú vcelku opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo a neprišli sme o štavu. Pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu.

3. Krok

Po opečení mäso vytiahneme a odložíme na tanier. Do zeleniny si môžeme pridať aj slaninu ak nám zostala pri špikovaní mäsa. Pridáme zmes korenia (čierne korenie, nové korenie a bobkový list) najlepšie ich dať do nádobky alebo sitka aby sme ich mohli neskôr ľahko odstrániť. Pridáme trošku cukru a lyžicu horčice. Teraz to musíme cele dochutiť ak bude treba pridáme ešte cukor alebo horčicu.

4. Krok

Sviečkovu aj zeleninu dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry. Na 180 °C prvých 15 minút a 150 °C dalšiu hodinu a pol. Podľa potreby podlievame vodou.

5. Krok

Keď je maso hotové tak ho odložíme z pekáča preč. Zeleninu poriadne rozmixujeme pridáme smotanu na šlahanie a podľa potreby nariedime mliekom. Dochutíme soľou a podľa potreby citrónovou štavou alebo cukrom. Mäso nakrájame a možeme podávať. Najlepšie s domácim knedlíkom. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Krásny recept, už sa neviem dočkať kým ho uvarím znova

Podobné recepty

Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka s hovädzím

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Rýchla sviečková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kôprová omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kôprová omáčka s hovädzím

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Sviečková na smotane

150
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Sviečkovú očistíme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Slaniny si nakrájame na hrubé pásy a prešpikujeme sviečkovicu pomocou úzkeho noža. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu.

2. Krok

Na panvici si zohrejeme maslo a sviečkovú vcelku opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo a neprišli sme o štavu. Pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu.

3. Krok

Po opečení mäso vytiahneme a odložíme na tanier. Do zeleniny si môžeme pridať aj slaninu ak nám zostala pri špikovaní mäsa. Pridáme zmes korenia (čierne korenie, nové korenie a bobkový list) najlepšie ich dať do nádobky alebo sitka aby sme ich mohli neskôr ľahko odstrániť. Pridáme trošku cukru a lyžicu horčice. Teraz to musíme cele dochutiť ak bude treba pridáme ešte cukor alebo horčicu.

4. Krok

Sviečkovu aj zeleninu dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry. Na 180 °C prvých 15 minút a 150 °C dalšiu hodinu a pol. Podľa potreby podlievame vodou.

5. Krok

Keď je maso hotové tak ho odložíme z pekáča preč. Zeleninu poriadne rozmixujeme pridáme smotanu na šlahanie a podľa potreby nariedime mliekom. Dochutíme soľou a podľa potreby citrónovou štavou alebo cukrom. Mäso nakrájame a možeme podávať. Najlepšie s domácim knedlíkom. Dobrú chuť.

Ingrediencie
citrónová šťava
800 g
hovädzia sviečková
50 g
slanina
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
zeler
1 ks
cibuľa
maslo
10 ks
celé čierne korenie
4 ks
nové korenie
2 ks
bobkový list
soľ
mleté čierne korenie
200 ml
smotana na šľahanie
mlieko
hladká múka
cukor
horčica