REKLAMA

Sviečková na smotane

REKLAMA
Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť bôčik na údenie? 10 krokov k dokonale chutnej domácej slanine

Ingrediencie

porcií
6
  • citrónová šťava Pridané do
  • 800 g hovädzia sviečková Pridané do
  • 50 g slanina Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 1 kus zeler Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 10 kus celé čierne korenie Pridané do
  • 4 kus pimiento Pridané do
  • 2 kus bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 200 ml šľahačka Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • múka Pridané do
  • cukor Pridané do
  • horčica Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Sviečkovú očistíme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Slaniny si nakrájame na hrubé pásy a prešpikujeme sviečkovicu pomocou úzkeho noža. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu.

2. Krok

Na panvici si zohrejeme maslo a sviečkovú vcelku opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo a neprišli sme o štavu. Pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu.

3. Krok

Po opečení mäso vytiahneme a odložíme na tanier. Do zeleniny si môžeme pridať aj slaninu ak nám zostala pri špikovaní mäsa. Pridáme zmes korenia (čierne korenie, nové korenie a bobkový list) najlepšie ich dať do nádobky alebo sitka aby sme ich mohli neskôr ľahko odstrániť. Pridáme trošku cukru a lyžicu horčice. Teraz to musíme cele dochutiť ak bude treba pridáme ešte cukor alebo horčicu.

4. Krok

Sviečkovu aj zeleninu dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry. Na 180 °C prvých 15 minút a 150 °C dalšiu hodinu a pol. Podľa potreby podlievame vodou.

5. Krok

Keď je maso hotové tak ho odložíme z pekáča preč. Zeleninu poriadne rozmixujeme pridáme smotanu na šlahanie a podľa potreby nariedime mliekom. Dochutíme soľou a podľa potreby citrónovou štavou alebo cukrom. Mäso nakrájame a možeme podávať. Najlepšie s domácim knedlíkom. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Slavomira 22. 7. 2021

Ďakujem za recept už sa na tú dobrotu teším.

Zelmira 21. 6. 2021

Krásny recept, už sa neviem dočkať kým ho uvarím znova

Podobné recepty

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

Rýchla sviečková omáčka

Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)

Kôprová omáčka

Výborný nedeľný obed

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.
Mary_vari
Mary_vari
Náhľad receptu Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept

Najtradičnejšia kôprová omáčka

Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Sekaná sviečková
Videorecept

Sekaná sviečková

Recept na sekanú sviečkovú z mletého mäso s omáčkou.

Podobné recepty

Jednoduchá sviečková na smotane

Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?

Rýchla sviečková omáčka

Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)

Kôprová omáčka

Výborný nedeľný obed

Hovädzí Bourguignon

Boeuf Bourguignon je francúzska tradičná špecialita pomaly pečeného hovädzieho, vyskúšajte.
Mary_vari
Mary_vari
Náhľad receptu Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept

Najtradičnejšia kôprová omáčka

Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Sekaná sviečková
Videorecept

Sekaná sviečková

Recept na sekanú sviečkovú z mletého mäso s omáčkou.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1848 receptov

Obed

3783 receptov

Mascarpone

241 receptov

Cestoviny

423 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Dezert

2642 receptov

Večera

3463 receptov

Cícer

43 receptov