Korunovačné kura
- 90Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 kg kuracích pŕs
- 1 ks cibuľa
- olivový olej
- 1 pl karí korenie (môže byť aj viac podľa chuti)
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 1 pl paradajkový pretlak
- 1 pl šťava z citróna
- 300 ml majonéza
- 3 pl krém
Postup
Kuracie prsia si dáme variť, pridáme k nim kocku bujónu. Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a na panvici na olivovom oleji opražíme do zlatista pridáme karí korenie, pretlak, citrónovú šťavu a necháme zovrieť.
Keď máme mäso uvarené do väčšej misky si ho nakrájame na rezančeky a šťavu s neho precedíme cez sitko. Kúsok s tej precedenej šťavy prilejeme do predpripravenej omáčky a necháme troška vychladnúť. Keď máme omáčku vychladenú, pridáme k nej majonézu a smotanu a poriadne zamiešame.
Hotovú karí omáčku vylejeme na mäso a opäť zamiešame. Pred podávaním musí byť mäso zmiešané s karí omáčkou studené a príloha teplá. Podávame s ryžou alebo hranolkami.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Korunovačné kura
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8ZQSNTgZhWuO4K9bUF2t/839bb1c0211a1ca4955ae6af8d40de.jpeg)
Kuracie prsia si dáme variť, pridáme k nim kocku bujónu. Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a na panvici na olivovom oleji opražíme do zlatista pridáme karí korenie, pretlak, citrónovú šťavu a necháme zovrieť.
Keď máme mäso uvarené do väčšej misky si ho nakrájame na rezančeky a šťavu s neho precedíme cez sitko. Kúsok s tej precedenej šťavy prilejeme do predpripravenej omáčky a necháme troška vychladnúť. Keď máme omáčku vychladenú, pridáme k nej majonézu a smotanu a poriadne zamiešame.
Hotovú karí omáčku vylejeme na mäso a opäť zamiešame. Pred podávaním musí byť mäso zmiešané s karí omáčkou studené a príloha teplá. Podávame s ryžou alebo hranolkami.