VIDEORECEPT Pravá talianska boloňská omáčka
Originál boloňská omáčka z Talianska.
- 40Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 šalotka alebo cibuľa
- 50 g slanina
- 1 stonka zeleru
- 1 mrkva
- 400 g mleté hovädzie mäso
- 100 g mleté bravčové mäso
- 50 g talianska klobása
- 3 pl maslo
- 400 g lúpané paradajky
- mleté čierne korenie
- mleté klinčeky
- mletá škorica
- soľ
Postup
Vo väčšej panvici si rozohrejeme maslo. Pridáme pancettu a orestujeme. Pridáme nasekanú šalotku, zeler a mrkvu. Všetko spolu orestujeme.
Keď sa zelenina orestuje, pridáme mleté mäso a klobásu, ktorú sme tiež pomleli.
Orestujeme, aby sa nám mäso zatiahlo, pridáme koreniny a soľ.
K zmesi pridáme lúpané paradajky a dusíme za občasného miešania aspoň 20 minút. Omáčku ešte dosolíme podľa chuti. Podávame k cestovinám.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Pravá talianska boloňská omáčka
Originál boloňská omáčka z Talianska.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Cc1QFfe50gYPER1DEvY0/4240577a99d053db2352f3190111f8.jpeg)
Vo väčšej panvici si rozohrejeme maslo. Pridáme pancettu a orestujeme. Pridáme nasekanú šalotku, zeler a mrkvu. Všetko spolu orestujeme.
Keď sa zelenina orestuje, pridáme mleté mäso a klobásu, ktorú sme tiež pomleli.
Orestujeme, aby sa nám mäso zatiahlo, pridáme koreniny a soľ.
K zmesi pridáme lúpané paradajky a dusíme za občasného miešania aspoň 20 minút. Omáčku ešte dosolíme podľa chuti. Podávame k cestovinám.