REKLAMA

Zdroj: Canva

Najlepšia bolonská omáčka

Pripravte si doma najlepšiu bolonskú omáčku. Výborne sa hodí na špagety.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
6
  • 600 g mleté mäso Pridané do
  • 350 g lúpané paradajky Pridané do
  • 300 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • 3 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • čerstvá bazalka Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme tam cibuľu, cesnak a soľ. Opečieme dozlatista.

2. Krok

Potom pridáme mäso a restujeme dokiaľ nezhnedne. Následne pridáme čierne korenie a červenú papriku - premiešame a krátko opekáme. Napokon nalejeme vývar, premiešame a varíme približne 20 minút.

3. Krok

Medzičasom si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Podľa chuti pridáme soľ, červenú papriku, čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme k mäsu. Varíme spolu približne 10 minút. Napokon môžeme pridať ešte nasekanú bazalku.

4. Krok

Bolonská omáčka je výborná s cestovinami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov