REKLAMA

Zdroj: Canva

Najlepšia bolonská omáčka

Pripravte si doma najlepšiu bolonskú omáčku. Výborne sa hodí na špagety.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
6
  • 600 g mleté mäso Pridané do
  • 350 g lúpané paradajky Pridané do
  • 300 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • 3 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • čerstvá bazalka Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime olivový olej a pridáme tam cibuľu, cesnak a soľ. Opečieme dozlatista.

2. Krok

Potom pridáme mäso a restujeme dokiaľ nezhnedne. Následne pridáme čierne korenie a červenú papriku - premiešame a krátko opekáme. Napokon nalejeme vývar, premiešame a varíme približne 20 minút.

3. Krok

Medzičasom si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Podľa chuti pridáme soľ, červenú papriku, čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme k mäsu. Varíme spolu približne 10 minút. Napokon môžeme pridať ešte nasekanú bazalku.

4. Krok

Bolonská omáčka je výborná s cestovinami.

Komentáre (1)

Ninka 11. 11. 2022

ďakujem pekne za skvelý recept, uložím si do obľúbených :)) niekedy vyskúšam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov