Karé na bylinkách + hráškové pyré

40 min
1
REKLAMA

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

40 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

NA KARÉ

  • 5 plátkov bravčové karé Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • čerstvé bylinky (ja som mala rozmarín a bazalku) Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • 2 maslo Pridané do

NA PYRÉ

  • 300 g mrazený hrášok Pridané do
  • 1 veľký zemiak Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 150 ml voda podľa potreby Pridané do
  • 1 pl masla na záver Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Umyté a osušené plátky bravčového karé narežeme na okraji na 2 miestach.

2. Krok

Preložíme si ich na tanier, kde si ich z oboch strán okoreníme, osolíme a polejeme olejom.

3. Krok

Pridáme nasekané bylinky, prelisovaný cesnak a necháme marinovať v izbovej teplote.

4. Krok

Medzitým prejdeme na pyré.

5. Krok

Do hrnca si pridáme maslo, na ktorom si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pozor, restujeme chvíľku. 2 minútky stačí.

6. Krok

Pridáme hrášok, zemiak - nakrájaný na malé kúsky, soľ, čierne korenie a zalejeme vodou a smotanou. Varíme do zmäknutia. Tyčovým mixérom si hrášok a zemiak rozmixujeme na pyré. Pridáme 1 lyžicu masla a premiešame.

7. Krok

Vrátime sa k mäsu. Do grilovacej panvice pridáme naše marinované mäso a grilujeme cca 3 minútky z každej strany.

8. Krok

Mäso odstavíme z ohňa a do panvice pridáme 2 lyžice masla.

9. Krok

Na plytký tanier servírujeme pyré, pridáme mäso a môžeme poliať výpekom. Dobrú chuť 😋

Komentáre (1)

Vilma 25. 9. 2021

Môžem len odporúčať :-)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Večera

1145 receptov

Dezert

961 receptov