Karé na bylinkách + hráškové pyré

REKLAMA

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

NA KARÉ

  • plátkov bravčové karé
  • pl olivový olej
  • čerstvé bylinky (ja som mala rozmarín a bazalku)
  • strúčiky cesnaku
  • štipka soli
  • čierne korenie
  • pl masla

NA PYRÉ

  • 300 mrazený hrášok
  • veľký zemiak
  • tbl maslo
  • cibuľa
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 150 ml voda (podľa potreby)
  • tbl maslo na záver
  • soľ
  • mleté čierne korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Umyté a osušené plátky bravčového karé narežeme na okraji na 2 miestach.

2. Krok

Preložíme si ich na tanier, kde si ich z oboch strán okoreníme, osolíme a polejeme olejom.

3. Krok

Pridáme nasekané bylinky, prelisovaný cesnak a necháme marinovať v izbovej teplote.

4. Krok

Medzitým prejdeme na pyré.

5. Krok

Do hrnca si pridáme maslo, na ktorom si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pozor, restujeme chvíľku. 2 minútky stačí.

6. Krok

Pridáme hrášok, zemiak - nakrájaný na malé kúsky, soľ, čierne korenie a zalejeme vodou a smotanou. Varíme do zmäknutia. Tyčovým mixérom si hrášok a zemiak rozmixujeme na pyré. Pridáme 1 lyžicu masla a premiešame.

7. Krok

Vrátime sa k mäsu. Do grilovacej panvice pridáme naše marinované mäso a grilujeme cca 3 minútky z každej strany.

8. Krok

Mäso odstavíme z ohňa a do panvice pridáme 2 lyžice masla.

9. Krok

Na plytký tanier servírujeme pyré, pridáme mäso a môžeme poliať výpekom. Dobrú chuť 😋

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Môžem len odporúčať :-)