Karé na bylinkách + hráškové pyré

REKLAMA

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

NA KARÉ

  • 5 plátkov bravčové karé Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • čerstvé bylinky (ja som mala rozmarín a bazalku) Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • 2 maslo Pridané do

NA PYRÉ

  • 300 g mrazený hrášok Pridané do
  • 1 veľký zemiak Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 150 ml voda podľa potreby Pridané do
  • 1 pl masla na záver Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Umyté a osušené plátky bravčového karé narežeme na okraji na 2 miestach.

2. Krok

Preložíme si ich na tanier, kde si ich z oboch strán okoreníme, osolíme a polejeme olejom.

3. Krok

Pridáme nasekané bylinky, prelisovaný cesnak a necháme marinovať v izbovej teplote.

4. Krok

Medzitým prejdeme na pyré.

5. Krok

Do hrnca si pridáme maslo, na ktorom si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pozor, restujeme chvíľku. 2 minútky stačí.

6. Krok

Pridáme hrášok, zemiak - nakrájaný na malé kúsky, soľ, čierne korenie a zalejeme vodou a smotanou. Varíme do zmäknutia. Tyčovým mixérom si hrášok a zemiak rozmixujeme na pyré. Pridáme 1 lyžicu masla a premiešame.

7. Krok

Vrátime sa k mäsu. Do grilovacej panvice pridáme naše marinované mäso a grilujeme cca 3 minútky z každej strany.

8. Krok

Mäso odstavíme z ohňa a do panvice pridáme 2 lyžice masla.

9. Krok

Na plytký tanier servírujeme pyré, pridáme mäso a môžeme poliať výpekom. Dobrú chuť 😋

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Môžem len odporúčať :-)

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Žihľavový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žihľavový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
Bravčové karé s tekvicovým pyré
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé s tekvicovým pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené kuracie stehno s rozpučenými zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kuracie stehno s rozpučenými zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Pečená krkovička vcelku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená krkovička vcelku

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Žihľavový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žihľavový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusená kyslá kapusta
Recept od prémiového používateľa
Bravčové karé s tekvicovým pyré
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé s tekvicovým pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené kuracie stehno s rozpučenými zemiakmi
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kuracie stehno s rozpučenými zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Pečená krkovička vcelku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená krkovička vcelku

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Kristy

Karé na bylinkách + hráškové pyré

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Umyté a osušené plátky bravčového karé narežeme na okraji na 2 miestach.

2. Krok

Preložíme si ich na tanier, kde si ich z oboch strán okoreníme, osolíme a polejeme olejom.

3. Krok

Pridáme nasekané bylinky, prelisovaný cesnak a necháme marinovať v izbovej teplote.

4. Krok

Medzitým prejdeme na pyré.

5. Krok

Do hrnca si pridáme maslo, na ktorom si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pozor, restujeme chvíľku. 2 minútky stačí.

6. Krok

Pridáme hrášok, zemiak - nakrájaný na malé kúsky, soľ, čierne korenie a zalejeme vodou a smotanou. Varíme do zmäknutia. Tyčovým mixérom si hrášok a zemiak rozmixujeme na pyré. Pridáme 1 lyžicu masla a premiešame.

7. Krok

Vrátime sa k mäsu. Do grilovacej panvice pridáme naše marinované mäso a grilujeme cca 3 minútky z každej strany.

8. Krok

Mäso odstavíme z ohňa a do panvice pridáme 2 lyžice masla.

9. Krok

Na plytký tanier servírujeme pyré, pridáme mäso a môžeme poliať výpekom. Dobrú chuť 😋

Ingrediencie
NA KARÉ
5 plátkov
bravčové karé
2 pl
olivový olej
čerstvé bylinky (ja som mala rozmarín a bazalku)
2 strúčiky
cesnaku
štipka soli
čierne korenie
2
maslo
NA PYRÉ
300 g
mrazený hrášok
1
veľký zemiak
1 pl
maslo
1
cibuľa
200 ml
smotana na šľahanie
150 ml
voda podľa potreby
1 pl
masla na záver
soľ
mleté čierne korenie