:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UubGqFy9CgIBlIajxB9O/30f92bf2dbe7f8a0bdae5614cc3ee8b5.jpeg)
Smažená ryža s plátkami bravčového mäsa
Ingrediencie
- 3 čl repkový olej
- 1 ks cibuľa
- 2 ks vajce
- 1 čl soľ
- 2 čl sezamový olej
- mleté čierne korenie
- mrazená zelenina
- 200 g bravčové stehno
- 1 pl ustricová omáčka
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 pl víno na varenie
- 1 čl korenie piatich vôní
- 400 g varená ryža

Postup
Najskôr si pripravíme smaženú ryžu. Zohrejeme oleja. Pridáme nahrubo nasekanú cibuľu. Osmažéme do svetlohneda, do cibule rozbijeme 2 vajcia rozmiešame ich s cibuľou. Pridáme uvarenú ryžu a poriadne premiešame. Teraz pridáme 1 lyžičku soli, 1 lyžičku sezamového oleja, štipku korenia a pol misky so zmesou mrazenej zeleniny (namočte ich predtým na pár minút do vody). Poriadne premiešame na prudkom ohni.
Bravčové plátky marinujte aspoň hodinu nasledujúcim spôsobom: 1 lyžica ustricovej omáčky + 1 sójová omáčka + pol lyžičky korenia + 1 lyžička sezamového oleja + 1 vína na varenie + 1 lyžička korenia piatich vôní.
Rozpáľte panvicu so 4 lyžicami oleja. Vložte bravčové plátky a nechajte ich pomaly opiecť a uvariť. Ak ste nakrájali príliš hrubé, pridajte niekoľko lyžíc vody a postup opakujte. Nezabudnite mäso stále otáčať. Podávame so smaženou rýžou. Dobrú chuť.
Komentáre (2)
vyyborny recept! vsetkym velmi chutil.
Robím to presne ako ty - je to výborné jedlo .