REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Bravčové karé na slanine

Tento recept na bravčové karé na slanine je ideálny ako hlavné jedlo na rodinné stretnutie alebo sviatok.

REKLAMA
20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Recept nájdeš v tomto článku

20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg bravčové karé Pridané do
  • 10 plátkov slaniny Pridané do
  • 5 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 1 pl dijonskej horčice Pridané do
  • 2 ks cibule Pridané do
  • 3 ks mrkvy Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 12 lyžičky tymianu Pridané do
  • 12 lyžičky rozmarínu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min
1. Krok

Bravčové karé nakrájajte na rovnako hrubé plátky. Každý kúsok osoľte, okoreňte a potrite dijonskou horčicou.

2. Krok

Na panvici rozpáľte olivový olej a opečte bravčové karé z obidvoch strán. Opečené kúsky bravčového mäsa preložte do pekáča.

3. Krok

Na rovnakej panvici opečte plátky slaniny. Opečenú slaninu položte na bravčové karé.

4. Krok

Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájajte na menšie kúsky a spolu s nasekaným cesnakom orestujte na panvici.

5. Krok

Orestovanú zeleninu vložte medzi a okolo mäsa, pridajte tymián a rozmarín, podľa chuti pridajte soľ a korenie.

6. Krok

Pekáč prikryte a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Takto pripravené bravčové karé pečte asi 1 hodinu, alebo kým nie je úplne mäkké.

Podobné recepty

Bravčové karé v celku

Famózne bravčové karé v celku. Stačí ho len narezať a ochutiť.

Plnené bravčové mäso so zemiakmi

Pripravte si spolu s nami šťavnaté plnené bravčové mäso so zemiakmi v prírode.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

Chutné bravčové mäsko pečené so zeleninou. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Rýchla živanska v rure

Recept na pečenú živanskú v rúre

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.

Podobné recepty

Bravčové karé v celku

Famózne bravčové karé v celku. Stačí ho len narezať a ochutiť.

Plnené bravčové mäso so zemiakmi

Pripravte si spolu s nami šťavnaté plnené bravčové mäso so zemiakmi v prírode.

Pomaly pečená porchetta s bylinkovou omáčkou

Chrumkavá a pomaly pečená porchetta je v podstate roláda z bravčového boku bez kosti s kožou. Bylinková omáčku jej dodáva lahodnú a výraznú chuť.

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

Chutné bravčové mäsko pečené so zeleninou. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Rýchla živanska v rure

Recept na pečenú živanskú v rúre

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.

Top kategórie

Obed

2487 receptov

Mäsité jedlá

1166 receptov

Cestoviny

259 receptov

Dezert

1760 receptov

Patizón

10 receptov

Lacné jedlá

968 receptov

Torty

152 receptov

Pre diabetikov

626 receptov