REKLAMA
Španielsky vtáčik trochu inak

Španielsky vtáčik trochu inak

Všetci milujú španielsky vtáčik z hovädzieho mäsa, tradične sa podáva s ryžou a chuť tohto jedla je nezabudnuteľná. Najlepšie chutí z hovädziny, ale pripraviť sa dá aj z iných druhov mäsa.

REKLAMA
20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Recept nájdeš v tomto článku

20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 kus bravčové karé vykostené Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 2 kus uhorky Pridané do
  • 1 kus špekáčik Pridané do
  • 6 kl plnotučná horčica Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

140 min.
1. Krok

Mäso nakrájame na plátky, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

Španielsky vtáčik trochu inak - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Na každý plátok mäsa pridáme špekačku, uhorku, pol vareného vajíčka. Mäsko zrolujeme a previažeme špagátikom. Môžeme použiť aj grilovacie ihly.

Španielsky vtáčik trochu inak - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

V hrnci si na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme vtáčkov a opečieme. Pridáme zbytok horčice a podlejeme. Dusíme 2 hodiny.

Španielsky vtáčik trochu inak - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Potom mäso vyberieme necháme chvíľku vychladnúť a dáme dole špagátik. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Môžeme zahustiť hladkou múkou. Podávame určite s ryžou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov