REKLAMA

Domáce údené karé

Pripravte si doma údené bravčové karé, ktoré sa hodí akúkoľvek príležitosť či oslavu.

REKLAMA
20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Recept nájdeš v tomto článku

20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Ingrediencie

porcií
1

Suroviny

  • 1 kg bravčová panenka Pridané do

Soliaca zmes

  • 70 g soľ Pridané do
  • 2 g cukor Pridané do
  • 2 g sanitra Pridané do

Slaný roztok

  • 1 l voda Pridané do
  • 180 g soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Bravčové karé vykostíme a očistíme ho od zbytočného tuku a blán.

2. Krok

Povrch mäsa nasolíme soliacou zmesou, ktorú pripravíme zmiešaním soli, cukru a sanitry.

3. Krok

Takto nasolené bravčové karé vložíme do slaného roztoku na 6 dní.

4. Krok

Potom ho umyjeme a údime 2 až 3 dni na 25°C.

5. Krok

Údené bravčové karé skladujeme na chladnom mieste až 3 mesiace.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov