Zemiakový šalát s obrátenými rezňami

Zemiakový šalát s obrátenými rezňami

  • 100Minút
  • 5Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 5

Zemiakový šalát

  • Infinity ks uvarené zemiaky v šupke
  • Infinity ml majonéza
  • Infinity ks cibuľa
  • Infinity ks vajíčka
  • Infinity ks kyslé uhorky
  • soľ a korenie
  • Infinity dusená šunka

Obrátené rezne

  • Infinity ks bravčové mäso
  • Infinity ks vajíčka
  • strúhanka
  • Infinity ks cibuľa
  • slnečnicový olej
  • Infinity pl horčica
  • Infinity pl kečup
  • soľ a korenie
  • Infinity čl mletá červená paprika sladká
  • Infinity čl kmín

Postup

1. Krok

Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme od šupky a pretlačíme cez sitko na zemiaky. Do misky so zemiakmi pridáme nakrájané kyslé uhorky, dusenú šunku, nadrobno nakrájanú cibuľu a uvarené nakrájané vajíčka. Do pripravenej zmesi pridáme majonézu a celú zmes jemne premiešame, aby sa chute spojili. Dochutíme samozrejme soľou a korením podľa vlastnej chuti a dáme do chladničky.

2. Krok

Na obrátené rezne si pripravíme plátky bravčového karé, ktoré si naklepeme a následne ochutíme soľou a korením u z oboch strán. Takto ochutené mäso obaľujeme v strúhanke. Ja to robievam tak, že strúhanku si dám do igelitového vrecúška a tĺčikom strúhanku vklepem do mäsa.

3. Krok

Strúhankou obalené rezne potom obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a následne sprudka opečieme na rozohriatej panvici s olejom. Opekáme krátko z oboch strán. V ďalšom hrnci alebo panvici si rozohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. K opečenej cibuli pridáme mletú červenú papriku a mletý kmín. Za stáleho miešania ešte pridáme kečup a horčicu. Do tohto hrnca potom vkladáme opečené bravčové rezne a dusíme podliate troškou vody asi pol hodinku, aby nám vzniklo mäkké a šťavnaté mäsko.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie