Černohorský rezeň so zemiakmi

REKLAMA
  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

  • 750 bravčové karé
  • pc zemiaky
  • väčšie vajíčko
  • hladká múka
  • strúčiky cesnaku
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kmín
  • eidamový syr

Príloha

  • pc zemiaky
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • slnečnicový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava.

2. Krok

Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

Vyzerá luxusne, ukladám receptík.