Černohorský rezeň so zemiakmi

60 min
16
REKLAMA
60 min
16
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

  • 750 g bravčové karé Pridané do
  • 4 ks zemiaky Pridané do
  • 1 väčšie vajíčko Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • kmín Pridané do
  • eidamový syr Pridané do

Príloha

  • 8 ks zemiaky Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • soľ Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava.

2. Krok

Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.

Komentáre (3)

Julia_Rajzikova 14. 8. 2022

A ešte toho šikovného kuchára 🙂 čo by to urobil

Gerta 10. 1. 2022

ale ste mi narobili chute....

Jozka 21. 6. 2021

Vyzerá luxusne, ukladám receptík.

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1671 receptov

Lacné jedlá

855 receptov

Mäsité jedlá

743 receptov

Dezert

1175 receptov

Kuracie mäso

282 receptov

Šaláty

132 receptov

Pečenie

1417 receptov