Černohorský rezeň so zemiakmi

Černohorský rezeň so zemiakmi

  • 60Minút
  • 4Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 4

  • Infinity bravčové karé
  • Infinity ks zemiaky
  • Infinity väčšie vajíčko
  • hladká múka
  • Infinity strúčiky cesnaku
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kmín
  • eidamový syr

Príloha

  • Infinity ks zemiaky
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • slnečnicový olej

Postup

1. Krok

Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava.

2. Krok

Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie