:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gSWKamMlYai4_fbCipYF/1b8d7e4c65582a072ca1ee9c0e471a77.png)
Černohorský rezeň so zemiakmi
60 min
16
REKLAMA
60 min
16
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 750 g bravčové karé
- 4 ks zemiaky
- 1 väčšie vajíčko
- hladká múka
- 2 strúčiky cesnaku
- slnečnicový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- kmín
- eidamový syr
Príloha
- 8 ks zemiaky
- petržlenová vňať
- soľ
- slnečnicový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava.
2. Krok
Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.
Komentáre (3)
ale ste mi narobili chute....
Vyzerá luxusne, ukladám receptík.
A ešte toho šikovného kuchára 🙂 čo by to urobil