:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rcK1J68wRul9g-FGr79G/031726811cc751d728653001831936.jpeg)
Zaváraný karfiol bez deka
Recept na zaváraný karfiol mám od svojej babky.Je jednoduchý na prípravu,no zároveň výnimočný svojou chuťou.Tento spôsob zavárania zachováva prirodzenú jemnú chuť karfiolu a hodí sa ku každému jedlu.Tento chrumkavý karfiol si môžete vychutnať po celý rok
Ingrediencie
- karfiol
- kôpor čerstvý
- strúčiky cesnaku
- hroznový list
- mrkva
- červená cibuľa
- celé čierne korenie
- kryštálový cukor
- soľ
- ocot
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a dôkladne umyjeme Pripravíme všetky ďalšie suroviny – nakrájame mrkvu, cibuľu, pripravíme cesnak, hroznové listy a chili kto má rád štiplavé . Do spodnej časti každý pohár vložíme kôpor. Následne do pohára uložíme ružičky karfiolu. Dozdobíme mrkvou, cibuľou, pridáme cesnak, hroznový list a prípadne chili papričku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rcK1J68wRul9g-FGr79G/ea806e1c9baf584e2f0545466b3caf.jpeg)
Do každého takto naplneného pohára pridáme 5ks čierne celé korenie,2PL aj štvrť kryštálový cukor ,1ČL soly,0,5dcl octu a každý pohár zalejeme studenou vodou .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rcK1J68wRul9g-FGr79G/6072032c12e5aa7e320b51bff7e486.jpeg)
Vrch pohára utrieme suchou handričkou a zavrieme viečkom Do hrnca dáme na spodok handru a usporiadame zavreté poháre v hrnci. Nalejeme do hrnca vodu tak, aby poháre boli vo vode približne do polovice. Pomaly sterilizujeme pri teplote 85 °C počas cca 30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rcK1J68wRul9g-FGr79G/b04b383a33d61e36ff3a996b400df5.jpeg)
Po sterilizácii poháre opatrne vyberieme a zabalíme do deky Necháme ich pomaly chladnúť, ideálne cez noc. vychladnuté uložíme do špajze:-). Dobrú chuť! Tento spôsob zachováva čerstvosť a chuť karfiolu na dlhý čas.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rcK1J68wRul9g-FGr79G/9f42ebb579b6dcb44ff6981fdb5ab9.jpeg)














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHoT_gdpTtMzShAwcDvs/52ff5263d66529ec85626225d1f925.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yNctwVsI67z1HyMHnt5V/67eb756a86d96d0f7112e227734ad64d.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OeVWf3fACDJZnx3TurKO/db9c9466cb4d417438349d6c0d6d03.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FtxwMY1rilJsgIFDmK5v/a6a8da154f315810b85f0c0efa1f06bc.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/njlIsG_5Nmp9-QxYdOug/bbdf4e000c3935d93cc2b7a40c9553.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 