Zaváraný karfiol bez deka
Recept na zaváraný karfiol mám od svojej babky.Je jednoduchý na prípravu,no zároveň výnimočný svojou chuťou.Tento spôsob zavárania zachováva prirodzenú jemnú chuť karfiolu a hodí sa ku každému jedlu.Tento chrumkavý karfiol si môžete vychutnať po celý rok
Ingrediencie
- karfiol
- kôpor čerstvý
- strúčiky cesnaku
- hroznový list
- mrkva
- červená cibuľa
- celé čierne korenie
- kryštálový cukor
- soľ
- ocot
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a dôkladne umyjeme Pripravíme všetky ďalšie suroviny – nakrájame mrkvu, cibuľu, pripravíme cesnak, hroznové listy a chili kto má rád štiplavé . Do spodnej časti každý pohár vložíme kôpor. Následne do pohára uložíme ružičky karfiolu. Dozdobíme mrkvou, cibuľou, pridáme cesnak, hroznový list a prípadne chili papričku.
Do každého takto naplneného pohára pridáme 5ks čierne celé korenie,2PL aj štvrť kryštálový cukor ,1ČL soly,0,5dcl octu a každý pohár zalejeme studenou vodou .
Vrch pohára utrieme suchou handričkou a zavrieme viečkom Do hrnca dáme na spodok handru a usporiadame zavreté poháre v hrnci. Nalejeme do hrnca vodu tak, aby poháre boli vo vode približne do polovice. Pomaly sterilizujeme pri teplote 85 °C počas cca 30 minút.
Po sterilizácii poháre opatrne vyberieme a zabalíme do deky Necháme ich pomaly chladnúť, ideálne cez noc. vychladnuté uložíme do špajze:-). Dobrú chuť! Tento spôsob zachováva čerstvosť a chuť karfiolu na dlhý čas.