Čo na obed cez týždeň? Výber najlepších receptov, na ktorých si pochutí celá rodina

5 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Chystáš nákupný zoznam a nevieš, čo variť na obed cez týždeň? Nechaj sa inšpirovať desiatkami chutných receptov na Tastelist.sk. Vybrali sme hlavné jedlá, ktoré nie sú náročné na prípravu, no u malých aj veľkých majú vždy úspech. 

REKLAMA

Varenie cez týždeň sa zvyčajne nesie v duchu jednoduchosti. Času nie je nazvyš, preto to chce dobrý nápad. Ak nechceš variť stále dookola to isté, pozri si nasledujúce recepty, z ktorých sa ti podarí vyskladať jedálniček aj na niekoľko týždňov dopredu! 

Čo na obed cez týždeň? ZEMIAKY

Zemiaky sú v slovenských kuchyniach všeobecne veľmi obľúbenou potravinou. Obed cez týždeň môže mať napríklad podobu francúzskych zemiakov, granadíru, ale aj zemiakových placiek. Svojou chuťou potešia tiež v kombinácii s karfiolom alebo brokolicou – spoločne zapekané v jednej mise. 

Francúzske zemiaky

Profilová fotka používateľa
Sissa 4 receptov
130 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
130 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.
Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.

Rýchle zapekané zemiaky s brokolicou

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 404 receptov
60 min.
60 min.
Ak máte chuť na zdravé zapekané zemiaky, skúste pridať brokolicu, ktorá je veľmi zdravá.
Ak máte chuť na zdravé zapekané zemiaky, skúste pridať brokolicu, ktorá je veľmi zdravá.

Zdroj: Youtube.com

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
80 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
80 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.

Zapečené zemiaky s vajíčkom a šunkou

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Jednoduchý, chutný obed alebo aj teplá večera. Suroviny môžete kombinovať, pridať čokoľvek podľa chuti. Množstvo surovín pridajte podľa chuti a podľa toho, koľko porcií pečiete.
Jednoduchý, chutný obed alebo aj teplá večera. Suroviny môžete kombinovať, pridať čokoľvek podľa chuti. Množstvo surovín pridajte podľa chuti a podľa toho, koľko porcií pečiete.
REKLAMA

Granadír so slaninkou

Profilová fotka používateľa
Alena 7 receptov
4 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
4 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami
Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami

Prekladané zemiaky

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 404 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Rýchle a super chutné zemiaky
Rýchle a super chutné zemiaky

Čo na obed cez týždeň? RYŽA

Ak najbližšie dostaneš chuť na ryžu, nemusíš ju pripraviť iba ako prílohu k mäsu. Čo tak rizotové variácie (každý týždeň inak), plnená paprika alebo koložvárska kapusta? Tieto chutné jedlá nezostanú bez povšimnutia a zjedia sa skôr, ako stihnú vychladnúť. S naším postupom Ako uvariť ryžu budeš mať navyše návod na prípravu dokonalej ryže vždy po ruke.

Rizoto s kuracím mäsom

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Jednoduché a rýchle rizoto, čo chladnička dala :)
Jednoduché a rýchle rizoto, čo chladnička dala :)

Krémové a šťavnaté hubové rizoto

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
35 min.
35 min.
Šťavnaté hubové rizoto na taliansky spôsob.
Šťavnaté hubové rizoto na taliansky spôsob.
REKLAMA

Zeleninové rizoto s hubami

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Rizoto s medvedím cesnakom

Profilová fotka používateľa
Klara_Morgosova 4 receptov
45 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 18
4.4
45 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 18
4.4
Keď bude sezóna medvedieho cesnaku, tento recept nemôžete vynechať.
Keď bude sezóna medvedieho cesnaku, tento recept nemôžete vynechať.

Tradičná koložvárska kapusta

Profilová fotka používateľa
Daniela_Ivanova 9 receptov
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Najprv si premyjeme ryžu a potom zalejeme vodou. Na 1 diel ryže pridáme približne dva diely vody. Ryžu osolíme a varíme. Obe cibule ošúpeme a nadrobno pokrájame, rovnako slaninu nakrájame na menšie kocky a dáme ju opražiť na panvicu, keď pustí masť, tak pridáme polovicu nakrájanej cibule. Následne ku opraženej slanine s cibuľou pridáme mleté mäso a krátko opečieme (okoreníme a osolíme podľa chuti). Zmes podlejeme vodou a necháme dusiť cca 20-25 minút. Potom pridáme cesnak, premiešame a ešte spoločne necháme dusiť. Zvyšnú slaninu s cibuľou tiež opražíme na panvici a následne pridáme kyslú kapustu (dochutíme a osolíme). Dusíme, kým kapusta nebude mäkka a podľa potreby podlievame vodou. Zatiaľ si pripravíme zapekaciu misu, ktorú vymastíme masťou. Na dno misy dáme približne 1/3 kapusty aj so šťavou. Na kapustu ďalej dáme približne polovicu ryže, polovicu mäsa. Potom opäť 1/3 kapusty, ktorú prelejeme polovicou zmesi kyslej smotany a napokon smotany na šľahanie. Na to dáme poslednú vrstvu v rovnakom poradí a na záver podlejem druhou polovicou zmesi kyslej smotany a smotany na šľahanie. Misu zakryjeme alobalom a zapekáme (približne na 180 stupňoch, 35-40minút). Po vybratí z rúry môžeme hneď podávať.
Najprv si premyjeme ryžu a potom zalejeme vodou. Na 1 diel ryže pridáme približne dva diely vody. Ryžu osolíme a varíme. Obe cibule ošúpeme a nadrobno pokrájame, rovnako slaninu nakrájame na menšie kocky a dáme ju opražiť na panvicu, keď pustí masť, tak pridáme polovicu nakrájanej cibule. Následne ku opraženej slanine s cibuľou pridáme mleté mäso a krátko opečieme (okoreníme a osolíme podľa chuti). Zmes podlejeme vodou a necháme dusiť cca 20-25 minút. Potom pridáme cesnak, premiešame a ešte spoločne necháme dusiť. Zvyšnú slaninu s cibuľou tiež opražíme na panvici a následne pridáme kyslú kapustu (dochutíme a osolíme). Dusíme, kým kapusta nebude mäkka a podľa potreby podlievame vodou. Zatiaľ si pripravíme zapekaciu misu, ktorú vymastíme masťou. Na dno misy dáme približne 1/3 kapusty aj so šťavou. Na kapustu ďalej dáme približne polovicu ryže, polovicu mäsa. Potom opäť 1/3 kapusty, ktorú prelejeme polovicou zmesi kyslej smotany a napokon smotany na šľahanie. Na to dáme poslednú vrstvu v rovnakom poradí a na záver podlejem druhou polovicou zmesi kyslej smotany a smotany na šľahanie. Misu zakryjeme alobalom a zapekáme (približne na 180 stupňoch, 35-40minút). Po vybratí z rúry môžeme hneď podávať.

Klasická plnená paprika

Profilová fotka používateľa
Lucka 17 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Najlepšia plnená paprika v paradajkovej omáčke, podľa receptu mojej babičky. Plnená paprika v paradajkovej omáčke je výborný obed, ktorý zasýti celú rodinu.
Najlepšia plnená paprika v paradajkovej omáčke, podľa receptu mojej babičky. Plnená paprika v paradajkovej omáčke je výborný obed, ktorý zasýti celú rodinu.
REKLAMA

Čo na obed cez týždeň? KURACIE MÄSO

Aj recepty z kuracieho mäsa majú svoje stabilné miesto v obedových menu. Prečo je tomu tak? Kuracie prsia a vykostené stehná sú časovo nenáročné na prípravu, preto už do necelej hodinky budú kuchyňou rozvoniavať nielen šťavnaté kuracie prsia, ale aj kurací perkelt, kuracie soté či kuracie stehná pečené priamo s prílohou. Okrem tradičných domácich receptov zahviezdi kuracie mäso aj v čínskej alebo indickej kuchyni

Kurací stroganov

Profilová fotka používateľa
Gurman_v_zastere 5 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší. Recept ako z reštiky.
Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší. Recept ako z reštiky.

Kura na šampiňónoch

Profilová fotka používateľa
David719 163 receptov
45 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
45 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Výborné a jednoduché jedlo pre milovníkov húb. Na tomto mäsitom jedle s hubami si určite pochutnáte. Veľmi rýchly a jednoduchý recept.
Výborné a jednoduché jedlo pre milovníkov húb. Na tomto mäsitom jedle s hubami si určite pochutnáte. Veľmi rýchly a jednoduchý recept.

Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Vierka_Benova 3 recepty
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti. Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok. Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti. Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.
Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti. Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok. Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti. Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.

Kuracie soté so zeleninou

Profilová fotka používateľa
Alena 7 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Postup
Mäso očistíme a nakrájame na vačšie kusky. Osolíme okoreníme a sprudka opečieme na troche olivového oleja. Necháme maso zatiahnuť. Mäso odložíme na tanier. Na panvicu z ktorej sme dali preč mäso pridáme olivový olej a najemno nasekanú červenú cibuľu. Necham zosklovatieť a pridáme mrazenú zeleninu. Keď zelenina zmäkne tak pridáme maso a spolu opekame. Podlejeme trochou vody ak chcem mať aj štavu. Podávame s ryžou.
Mäso očistíme a nakrájame na vačšie kusky. Osolíme okoreníme a sprudka opečieme na troche olivového oleja. Necháme maso zatiahnuť. Mäso odložíme na tanier. Na panvicu z ktorej sme dali preč mäso pridáme olivový olej a najemno nasekanú červenú cibuľu. Necham zosklovatieť a pridáme mrazenú zeleninu. Keď zelenina zmäkne tak pridáme maso a spolu opekame. Podlejeme trochou vody ak chcem mať aj štavu. Podávame s ryžou.
REKLAMA

Kurací perkelt

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 63 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
Rýchly ľahký a plný chuti, toto jedlo bolo prvé ktoré som sa naučil uvariť a varím perkelt pravidelne 2-3 krát za mesiac.
Rýchly ľahký a plný chuti, toto jedlo bolo prvé ktoré som sa naučil uvariť a varím perkelt pravidelne 2-3 krát za mesiac.

Kuracie soté na mexický spôsob

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 63 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Postup
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Osolíme okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Pridáme mletú červenú papriku a opečieme tak aby paprika nezhorela. Potom pridáme pretlačený cesnak, fazuľu z konzervy, kukuricu a paradajkový pretlak. Podlejeme vodou. Dochutíme soľou a korením a necháme dusiť asi 15 minúť. Môžeme podávať s ryžou, tarhoňou, kuskusom alebo inou prílohou.
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Osolíme okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Pridáme mletú červenú papriku a opečieme tak aby paprika nezhorela. Potom pridáme pretlačený cesnak, fazuľu z konzervy, kukuricu a paradajkový pretlak. Podlejeme vodou. Dochutíme soľou a korením a necháme dusiť asi 15 minúť. Môžeme podávať s ryžou, tarhoňou, kuskusom alebo inou prílohou.

  • TIP: Pre viac inšpirácie pozri našu kategóriu Kuracie mäso s viac ako stovkou overených receptov.

Čo na obed cez týždeň? MÄSO NA ŠŤAVE

Hľadáš recept na výdatný obed? Máme tu niečo pre milovníkov lahodného mäsa na šťave podávaného s ryžou, knedľou, cestovinami alebo zemiakmi. Netreba sa báť dlhej prípravy. Bravčové nakrájané na tenké plátky alebo kúsky zmäkne v šťave pekne rýchlo.

Bravčové karé na šťave

Profilová fotka používateľa
Sarry 10 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Jednoduchý, chutný a rýchly recept.
Jednoduchý, chutný a rýchly recept.

Korunovačné kura

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Kuracie prsia si dáme variť, pridáme k nim kocku bujónu. Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a na panvici na olivovom oleji opražíme do zlatista pridáme karí korenie, pretlak, citrónovú šťavu a necháme zovrieť. Keď máme mäso uvarené do väčšej misky si ho nakrájame na rezančeky a šťavu s neho precedíme cez sitko. Kúsok s tej precedenej šťavy prilejeme do predpripravenej omáčky a necháme troška vychladnúť. Keď máme omáčku vychladenú, pridáme k nej majonézu a smotanu a poriadne zamiešame. Hotovú karí omáčku vylejeme na mäso a opäť zamiešame. Pred podávaním musí byť mäso zmiešané s karí omáčkou studené a príloha teplá. Podávame s ryžou alebo hranolkami.
Kuracie prsia si dáme variť, pridáme k nim kocku bujónu. Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a na panvici na olivovom oleji opražíme do zlatista pridáme karí korenie, pretlak, citrónovú šťavu a necháme zovrieť. Keď máme mäso uvarené do väčšej misky si ho nakrájame na rezančeky a šťavu s neho precedíme cez sitko. Kúsok s tej precedenej šťavy prilejeme do predpripravenej omáčky a necháme troška vychladnúť. Keď máme omáčku vychladenú, pridáme k nej majonézu a smotanu a poriadne zamiešame. Hotovú karí omáčku vylejeme na mäso a opäť zamiešame. Pred podávaním musí byť mäso zmiešané s karí omáčkou studené a príloha teplá. Podávame s ryžou alebo hranolkami.
REKLAMA

Bravčové plece na šťave

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
75 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
75 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Tento recept je nenáročný na prípravu a môže sa podávať s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
Tento recept je nenáročný na prípravu a môže sa podávať s ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.

Šťavnaté kuracie maso na prírodno s horčicou

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
25 min.
25 min.
Kuracie prsia na prírodno s omáčkou z horčice. Vhodné k ryži, šalátu ale aj pečeným zemiakom.
Kuracie prsia na prírodno s omáčkou z horčice. Vhodné k ryži, šalátu ale aj pečeným zemiakom.

Bravčový perkelt na smotane s haluškami

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
45 min.
45 min.
Výborný bravčový perkelt na smotane, podávaný s haluškami.
Výborný bravčový perkelt na smotane, podávaný s haluškami.

Zdroj: Facebook

Segedínsky guláš

Profilová fotka používateľa
Cooking_with_Moni 74 receptov
50 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
50 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Za mňa jednoznačne ten najlepší recept na segedínsky guláš, s ktorým sa so mnou podelila moja babička.
Za mňa jednoznačne ten najlepší recept na segedínsky guláš, s ktorým sa so mnou podelila moja babička.
REKLAMA

Čo na obed cez týždeň? CESTOVINY

Cestoviny zbožňujeme pre ich rozmanitosť. Čo si budeme nahovárať - takisto aj pre ich jednoduchú a nenáročnú prípravu. Špagety s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou, penne so syrovou omáčkou, krémové tagliatelle so šampiňónmi. Už sa zbiehajú slinky? Obed z cestovín môže byť hotový už do polhodinky a rovnako chutný a výdatný, ako keby si varenie vyžiadalo hodiny nášho času. Dôležité sú totiž správne kombinácie. Výborné recepty z cestovín preto nesmú chýbať ani medzi našimi obedovými tipmi!

Šampiňónovo - špenátové penne

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Vegetariánske, rýchlo hotové. Potrebovala som použiť mascarpone, ktoré mi ostalo. Použila som ho do omáčky namiesto syra. Omáčka nebola hustá ako so syrom, ale chuťovo super, asi budem do omáčok častejšie používať mascarpone 🤨.
Vegetariánske, rýchlo hotové. Potrebovala som použiť mascarpone, ktoré mi ostalo. Použila som ho do omáčky namiesto syra. Omáčka nebola hustá ako so syrom, ale chuťovo super, asi budem do omáčok častejšie používať mascarpone 🤨.

Špagety s mletým mäsom

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Boloňské špagety milujú všetci, tento recept je veľmi jednoduchý a pri tom úžasne chutný.
Boloňské špagety milujú všetci, tento recept je veľmi jednoduchý a pri tom úžasne chutný.

Zdroj: youtube / DIVINE BY NOOR

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
60 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Pre všetkých milovníkov cestovín, je tento recept ako stvorený.
Pre všetkých milovníkov cestovín, je tento recept ako stvorený.

Zdroj: youtube / CookCook

Krémové tagliatelle so šampiňónmi

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Krémové cestoviny, opäť tip na rýchly obed alebo aj teplú večeru, chutia výborne. V nevegetariánskej verzii môžete pridať opečenú slaninku, bacon.
Krémové cestoviny, opäť tip na rýchly obed alebo aj teplú večeru, chutia výborne. V nevegetariánskej verzii môžete pridať opečenú slaninku, bacon.
REKLAMA

Penne s nivovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Kristy 9 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Rýchle a zároveň chutné jedlo 😊
Rýchle a zároveň chutné jedlo 😊

Zapekané gnocchi v cottage omáčke

Profilová fotka používateľa
michalindaaa 44 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Gnocci uvaríš podľa návodu, dáš na spodok zapekacej formy, na to kuracie mäso, ktoré som opiekla do chrumkava ochutila soľ, korenie a Gyros korenie. Pridala kukuricu, uvarenú brokolicu, nakoniec zaliala zmesou z vajíčok a cottage, posypala syrom a dala zapiecť do zlatista.
Gnocci uvaríš podľa návodu, dáš na spodok zapekacej formy, na to kuracie mäso, ktoré som opiekla do chrumkava ochutila soľ, korenie a Gyros korenie. Pridala kukuricu, uvarenú brokolicu, nakoniec zaliala zmesou z vajíčok a cottage, posypala syrom a dala zapiecť do zlatista.

  • TIP: Pre viac inšpirácie pozri našu kategóriu Cestoviny s desiatkami rozmanitých receptov.

Čo na obed cez týždeň? SLADKÉ RECEPTY

Ktorý deň vyhradiť pre sladký obed? Je u vás doma tradične zvykom sladká streda alebo piatok? Načo hľadať limity, ak máš chuť na sladké buchty, šišky, palacinky alebo šúľance, smelo do prípravy. Bude to stáť za to! Z receptov na Tastelist.sk vyberáme tie najlepšie recepty na sladký obed.

Palacinky s jahodovým džemom

Profilová fotka používateľa
Anina 5 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Jednoduchý recept na rýchle jahodové palacinky, keď príde chuť na sladké
Jednoduchý recept na rýchle jahodové palacinky, keď príde chuť na sladké

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

Profilová fotka používateľa
diana.l88 3 recepty
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Mäkučké, chutné, voňavé, tradičné buchty
Mäkučké, chutné, voňavé, tradičné buchty
REKLAMA

Buchty na pare

Profilová fotka používateľa
radk.a 2 recepty
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤
Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤

Šišky plnené nutellou

Profilová fotka používateľa
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Šišky plnené nutellou Moje tretie šišky v živote, mali doma úspech, tak si ich sem uložím. Ak sa vám ľúbia, uložte si recept na neskôr a určite vyskúšajte 🤗.
Šišky plnené nutellou Moje tretie šišky v živote, mali doma úspech, tak si ich sem uložím. Ak sa vám ľúbia, uložte si recept na neskôr a určite vyskúšajte 🤗.

Makové šúľance od babičky

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 71 receptov
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Šúľance zo zemiakového cesta s bohatou posýpkou maku a cukru
Šúľance zo zemiakového cesta s bohatou posýpkou maku a cukru

Lekvárové perky so zemiakového cesta

Profilová fotka používateľa
michalindaaa 44 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Zemiakové cesto, domáci lekvár
Zemiakové cesto, domáci lekvár
REKLAMA

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA