Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

REKLAMA

Mäkučké, chutné, voňavé, tradičné buchty

  • 120Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 čl cukru Pridané do
  • 21 g čerstvého droždia Pridané do
  • 400 g polohrubej múky Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 1 čl štipka soli Pridané do
  • slivkový lekvár Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zo 100ml mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások.

2. Krok

Necháme 10-15 minút postáť.

3. Krok

V miske si zmiešame múku, olej, zvyšok mlieka, soľ, kvások a vymiesime ručne alebo mixérom.

4. Krok

Necháme vykysnúť na teplom mieste 40-45 minút.

5. Krok

Misu na pečenie si potrieme olejom.

6. Krok

Cesto vyvaľkáme.

7. Krok

Narežeme štvorčeky a na každý štvorček navrstvíme hustý slivkový lekvár.

8. Krok

Konce pritlačíme tak, aby lekvár ostal uzavretý v buchte.

9. Krok

Potrieme olejom a zlepenou časťou dole ukladáme postupne vedľa seba do misy. Necháme ich ešte pár minút podkysnúť. Pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

vynikajúca mňamka...)

Podobné recepty

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce lekvárové perky s makom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šišky plnené nutellou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky plnené nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Buchty na pare

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce lekvárové perky s makom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šišky plnené nutellou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šišky plnené nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Buchty na pare

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image diana.l88

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

Mäkučké, chutné, voňavé, tradičné buchty

120
Minút
20
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zo 100ml mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások.

2. Krok

Necháme 10-15 minút postáť.

3. Krok

V miske si zmiešame múku, olej, zvyšok mlieka, soľ, kvások a vymiesime ručne alebo mixérom.

4. Krok

Necháme vykysnúť na teplom mieste 40-45 minút.

5. Krok

Misu na pečenie si potrieme olejom.

6. Krok

Cesto vyvaľkáme.

7. Krok

Narežeme štvorčeky a na každý štvorček navrstvíme hustý slivkový lekvár.

8. Krok

Konce pritlačíme tak, aby lekvár ostal uzavretý v buchte.

9. Krok

Potrieme olejom a zlepenou časťou dole ukladáme postupne vedľa seba do misy. Necháme ich ešte pár minút podkysnúť. Pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch.

Ingrediencie
2 čl
cukru
21 g
čerstvého droždia
400 g
polohrubej múky
100 ml
olej
1 čl
štipka soli
slivkový lekvár