Rizoto s medvedím cesnakom
Keď bude sezóna medvedieho cesnaku, tento recept nemôžete vynechať.
- 45Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 150 g ryža Arborio
- hrsť medvedí cesnak
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks šalotky
- 1 l zeleninový vývar
- 50 g parmezán
- 1 pl olivový olej
- soľ
Postup
Šalotku a strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu a orestujeme. Postupne pridávame po naberačkách vývar, až kým ryža nebude mäkká. Každú naberačku vývaru treba nechať dobre odpariť a až potom pridať ďalšiu. Do hotovej ryže vmiešame maslo a Parmezán. Na záver pridáme nasekaný medvedí cesnak a prípadne dosolíme. Na tanieri ešte posypeme syrom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Rizoto s medvedím cesnakom
Keď bude sezóna medvedieho cesnaku, tento recept nemôžete vynechať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IGfv64FZQZuSPU5Iapcm/c224133211a2ea84cc80b4561a051e60.jpeg)
Šalotku a strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu a orestujeme. Postupne pridávame po naberačkách vývar, až kým ryža nebude mäkká. Každú naberačku vývaru treba nechať dobre odpariť a až potom pridať ďalšiu. Do hotovej ryže vmiešame maslo a Parmezán. Na záver pridáme nasekaný medvedí cesnak a prípadne dosolíme. Na tanieri ešte posypeme syrom.