Rizoto s medvedím cesnakom

REKLAMA

Keď bude sezóna medvedieho cesnaku, tento recept nemôžete vynechať.

  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 150 g ryža Arborio Pridané do
  • hrsť medvedí cesnak Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 ks šalotky Pridané do
  • 1 l zeleninový vývar Pridané do
  • 50 g parmezán Pridané do
  • 1 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

Šalotku a strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu a orestujeme. Postupne pridávame po naberačkách vývar, až kým ryža nebude mäkká. Každú naberačku vývaru treba nechať dobre odpariť a až potom pridať ďalšiu. Do hotovej ryže vmiešame maslo a Parmezán. Na záver pridáme nasekaný medvedí cesnak a prípadne dosolíme. Na tanieri ešte posypeme syrom.

Komentáre (1)

patrik_v_kuchyni 5. 3. 2021

Výborny sezónny recept.

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové tekvicové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Krémové tekvicové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové rizoto s hubami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicové rizoto s hubami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Talianske špargľové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hokkaido krémové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hokkaido krémové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové tekvicové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Krémové tekvicové rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Klara_Morgosova

Rizoto s medvedím cesnakom

Keď bude sezóna medvedieho cesnaku, tento recept nemôžete vynechať.

45
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Šalotku a strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu a orestujeme. Postupne pridávame po naberačkách vývar, až kým ryža nebude mäkká. Každú naberačku vývaru treba nechať dobre odpariť a až potom pridať ďalšiu. Do hotovej ryže vmiešame maslo a Parmezán. Na záver pridáme nasekaný medvedí cesnak a prípadne dosolíme. Na tanieri ešte posypeme syrom.

Ingrediencie
150 g
ryža Arborio
hrsť
medvedí cesnak
2 strúčiky
cesnak
1 ks
šalotky
1 l
zeleninový vývar
50 g
parmezán
1 polievková lyžica
olivový olej
soľ