Lekvárové perky so zemiakového cesta

Lekvárové perky so zemiakového cesta

REKLAMA

Zemiakové cesto, domáci lekvár

  • 60Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • kúsok stredne veľké zemiaky
  • 400 polohrubá múka
  • pc vajec
  • štipka soli
  • 0.5 balíčka PDP
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky uvaríme do mäkka, ošúpeme a vychladnuté nastrúhame na hrubo (ideálne je uvariť si zemiaky deň vopred).

2. Krok

K zemiakom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, tak aby sa nám nelepilo na prsty, ale pozor nesmie byť ani príliš hutné (pretože, keď pridáte viac múky, ako je potrebné budú po uvarení perky tvrdé).

3. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrubý plát a už len vykrajujeme tvar, aký chceme mať, naplníme lekvárom, okraje dobre postláčame a dáme variť do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Hotové podávame s mletým makom, maslom a vypečenou slaninkou 👌

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
25 days ago

Nemá to chybu!