Lekvárové perky so zemiakového cesta

Lekvárové perky so zemiakového cesta

REKLAMA

Zemiakové cesto, domáci lekvár

  • 60Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 5 kúsok stredne veľké zemiaky Pridané do
  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 ks vajec Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky uvaríme do mäkka, ošúpeme a vychladnuté nastrúhame na hrubo (ideálne je uvariť si zemiaky deň vopred).

2. Krok

K zemiakom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, tak aby sa nám nelepilo na prsty, ale pozor nesmie byť ani príliš hutné (pretože, keď pridáte viac múky, ako je potrebné budú po uvarení perky tvrdé).

3. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrubý plát a už len vykrajujeme tvar, aký chceme mať, naplníme lekvárom, okraje dobre postláčame a dáme variť do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Hotové podávame s mletým makom, maslom a vypečenou slaninkou 👌

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Nemá to chybu!

Podobné recepty

Makové šúľance od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové šúľance od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opekané šúľance s jablkom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opekané šúľance s jablkom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sladké škoricové gnocchi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sladké škoricové gnocchi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Makové šúľance od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové šúľance od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opekané šúľance s jablkom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opekané šúľance s jablkom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sladké škoricové gnocchi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sladké škoricové gnocchi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image michalindaaa

Lekvárové perky so zemiakového cesta

Zemiakové cesto, domáci lekvár

60
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky uvaríme do mäkka, ošúpeme a vychladnuté nastrúhame na hrubo (ideálne je uvariť si zemiaky deň vopred).

2. Krok

K zemiakom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, tak aby sa nám nelepilo na prsty, ale pozor nesmie byť ani príliš hutné (pretože, keď pridáte viac múky, ako je potrebné budú po uvarení perky tvrdé).

3. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrubý plát a už len vykrajujeme tvar, aký chceme mať, naplníme lekvárom, okraje dobre postláčame a dáme variť do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Hotové podávame s mletým makom, maslom a vypečenou slaninkou 👌

Ingrediencie
5 kúsok
stredne veľké zemiaky
400 g
polohrubá múka
2 ks
vajec
štipka soli